Play-off comité maakt eerste ranking bekend

cfb-playoff-logo
Gisteren maakten de wijze mannen en vrouw van het college football play-off comité hun openingspositie bekend. Voor onbekenden met college football zal het wellicht vreemd klinken, maar in deze tak van sport bepaalt een comité bestaande uit 12 respectabele figuren van binnen en buiten de football wereld wie er naar de play-offs gaan. Een bekend lid van het comité is Condoleezza Rice, voormalig Secretary of State en Nationaal Veiligheidsadviseur.


SEC voorgetrokken?
Als het seizoen vandaag zou eindigen zou het comité Alabama(1), Clemson(3), Michigan(2) en Texas A&M(7) naar de play-offs laten gaan.* Dit geeft onmiddellijk discussie: waarom staat Texas A&M voorgeselecteerd en niet Washington(4) of Louisville(5)? Zelfs Ohio State(6) zou wellicht nog meer voor de hand liggen.
Hiermee komt gelijk één van de grootste pijnpunten van het huidige systeem bloot te liggen. Een comité dat bepaalt wie play-offs spelen is prachtig voer voor discussie, maar veel oneerlijker kan het niet. In Amerika leeft al tijden de consensus dat SEC-teams op alle mogelijke manieren worden voorgetrokken. De huidige ranking van het comité lijkt dit alleen maar te bevestigen.
Achtervolging
De strijd is echter nog verre van gestreden. Hoewel, Texas A&M is in goede positie om de rest van het reguliere seizoen niet meer te verliezen. Weliswaar staan er nog taaie tegenstanders als Ole Miss en LSU op het programma, maar dit zijn allebei thuiswedstrijden.
In de achtervolging zijn met name Washington en Louisville. Deze teams komen de rest van het seizoen eveneens zeer verslaanbare tegenstanders tegen. Degene die de laatste wedstrijden op de meest spectaculaire wijze wint zal waarschijnlijk naar de play-offs gaan. Of zal bepalend zijn wie er in de SEC speelt..?
*de getallen tussen haakjes vertegenwoordigen de posities van de verschillende teams in de Associated Press poll. Let op de discrepantie tussen deze poll en het play-off comité.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen