Norv Turner stapt verrassend op bij Vikings

Denver Broncos v San Diego Chargers
Offensive coordinator Norv Turner heeft vandaag verrassend zijn ontslag ingediend bij de Minnesota Vikings. De 64-jarige Turner was verantwoordelijk voor de aanval van Minnesota, wat ondanks het wegvallen van Teddy Bridgewater en Adrian Peterson 5-2 was en gezien wordt als outsider voor de Super Bowl. Pat Shurmur zal het seizoen afmaken als offensive coordinator in Minneapolis.
Het vertrek van Turner kwam als een complete verrassing, al was de goede start van de Vikings vooral het resultaat van een sterke verdediging. De Vikings scoorden slechts 19,9 punten per wedstrijd (23e in de NFL) en haalden 293,3 yards per wedstrijd (31e). Turner gaf via de Vikings zelf slechts een korte, oppervlakkige verklaring over zijn vertrek.


Frustratie
De vraag is wat de achterliggende reden is van het vertrek. Er gingen al langer geruchten dat Turner terug zou willen treden, maar dat hij wel dit seizoen af zou maken. Waarom Turner na 2,5 jaar bij de Vikings midden in een veelbelovend seizoen een stap terug doet is dus nog niet duidelijk. Mogelijke redenen kunnen zijn de zwaarte van het leven in de NFL, de frustratie over het gebrek aan kwaliteit op de offensive line, maar het is ook mogelijk dat hij ruimte wilde maken voor Shurmur.
Shurmur was tot vorig seizoen offensive coordinator in Philadelphia, waar hij samenwerkte met Sam Bradford, nu de quarterback van de Vikings. Gespeculeerd wordt dat de schema’s van Shurmur beter bij Bradford zouden passen dan die van Turner, en dat dit een mogelijke reden zou kunnen zijn voor de verrassende stap van Turner.
Foto: Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen