Jackson vergelijkt Steph Curry met Mahmoud Abdul-Rauf

Phil Jackson
Phil Jackson loopt niet graag achter de mensenmassa aan. Het is dan ook niet verrassend dat de Zen Master een andere kijk heeft op de indrukwekkende reeks van Stephen Curry. Hij vergelijkt Curry’s run met Mahmoud Abdul-Rauf.


Wie is Mahmoud Abdul-Rauf?
Ongeacht of Jackson’s vergelijking misplaatst is of niet, wie is Mahmoud Abdul-Rauf? Vergeet niet dat Curry’s coach, Steve Kerr, een jaar geleden Abdul-Rauf noemde als één van de spelers die in de buurt van Curry komt. “Hij had veel weg van hem, maar niet de range die Steph heeft”, aldus Kerr tegenover de New York Post.
Abdul-Rauf, geboren als Chris Wayne Jackson, speelde tussen 1990 en 1998 in de NBA voor de Denver Nuggets, Sacramento Kings en de Vancouver Grizzlies. In het seizoen 1992-1993 won hij de Most Improved Player of the Year Award door 19.2 punten per wedstrijd te scoren met 45/36/94 (FG/3PT/FT) splits. Zijn hoogste percentage driepunters noteerde hij in het seizoen 1995-1996: 39 procent (121-uit-309).
Cijfers die niet in de buurt komen van Curry. De sterspeler van de Golden State Warriors is dit seizoen goed voor 30.7 punten en 52/47/91 splits (288-uit-615 3PT). Neemt niet weg dat beide spelers qua bouw op elkaar lijken, zeker wanneer je de wedstrijd van Abdul-Rauf tegen de Chicago Bulls ziet in het seizoen 1995-1996. Wellicht dat Jackson daar ook aan refereert, aangezien hij toen de coach was van de Bulls.
De dribbels die Abdul-Rauf maakt, de manier waarop hij om een screen heen gaat voor een schot. In hetzelfde seizoen schoot Abdul-Rauf 8-uit-11 driepunters tegen de Dallas Mavericks (39 punten) en 9-uit-14 driepunters tegen de Utah Jazz (51 punten). Al ligt de driepuntlijn nu een stuk verder van de basket dan in de jaren 90.
Curry is een alien en zijn vorm dit seizoen is indrukwekkend, maar bekijk onderstaande video en je krijgt een idee waarom Jackson zondag zijn tweet de wereld in stuurde.

Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen