Phil Jackson en New York Knicks na goed overleg uit elkaar

Phil Jackson
Phil Jackson is per direct geen ‘President of Basketball Operations’ meer bij de New York Knicks. Door tegenvallende prestaties en een stevige discussie over Carmelo Anthony heeft voorzitter Jim Dolan in overleg met Phil Jackson besloten het contract te verbreken. General Manager Steve Mills neemt de taken van Jackson over tot er een geschikte opvolger is gevonden.
In de afgelopen drie jaar met Phil Jackson aan het roer wonnen de Knicks maar 90 wedstrijden tegenover 171 verliespartijen. Eigenlijk werd alleen het draften van Kristaps Porzingis in 2015 door de supporters beoordeeld als een goed wapenfeit.


De afgelopen dagen kwamen er veel geruchten naar buiten dat het einde van Jackson bij de Knicks al in zicht was. Een meningsverschil over het behouden van Carmelo Anthony in New York en wat dan wel de juiste weg was voor het team lijkt volgens verschillende bronnen de aanleiding voor een stevige discussie tussen de voorzitter en de 71-jarige Jackson.
Phil Jackson vond namelijk dat het tijd was dat het huwelijk tussen Anthony en de Knicks beëindigd moest worden en sprak daar ook openlijk over. Zijn uitspraak zorgde voor gefronste wenkbrauwen binnen de organisatie en resulteerde na een lange discussie in het besluit om de wegen tussen de ‘President’ en de Knicks te scheiden.


Net voor de NBA draft was er ook een klein akkefietje met Kristaps Porzingis. Doordat de lange Let het exit-gesprek express had gemist, koos de President of Basketball Operations ervoor om te kijken of ‘de toekomst van de Knicks’ getrade kon worden. Overigens zonder succesvol resultaat. Hoewel het afliep met de Let bij de Knicks, zal ook dat het vertrouwen van de voorzitter geschaad hebben.


“De New York Knicks hebben altijd een speciaal plekje in mijn hart”, verteld Jackson in een reactie. “Ik had gehoopt op een kampioenschap in The Garden. Als iemand die jaagt naar successen, ben ik heel erg teleurgesteld dat we daar niet in geslaagd zijn. De Knicks fans verdienen meer. Ik wens de fans en de organisatie het allerbeste toe, vandaag en altijd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen