Pelicans storten in, Lillard kent bizarre week

Het NBA-seizoen 2022-23 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


26 JANUARI – 02 FEBRUARI


WESTERN CONFERENCE STAND
 1. Denver Nuggets 35-16
 2. Memphis Grizzlies 32-19
 3. Sacramento Kings 29-21
 4. Los Angeles Clippers 29-25
 5. Dallas Mavericks 27-25
 6. Minnesota Timberwolves 28-26
 7. Golden State Warriors 26-25
 8. Phoenix Suns 27-26
 9. Utah Jazz 27-26
 10. New Orleans Pelicans 26-26
 11. Portland Trail Blazers 25-26
 12. Oklahoma City Thunder 24-27
 13. Los Angeles Lakers 24-28
 14. San Antonio Spurs 14-38
 15. Houston Rockets 13-38

IN DE SPOTLIGHT


KINGS IN UITSTEKENDE VORM

Dat de Kings het dit jaar beter doen dan verwacht, hebben veel fans en teams inmiddels door. De Kings, die al tientallen jaren de playoffs niet meer hebben gehaald, wonnen zeven van hun laatste tien duels en zijn momenteel bezig met een winning stream van twee games. Zeges op de Timberwolves en Spurs kwamen na twee nederlagen achter elkaar (vs Raptors en Timberwolves). Vooral het duel tegen de Timberwolves leverde genoeg spektakel op. De Kings staan nu derde in de Western Conference met 5,5 games achterstand op de Nuggets.


DE TEGENVALLER


PELICANS STORTEN COMPLEET IN

De Pelicans begonnen vorige week al te voelen dat ze Brandon Ingram en Zion Williamson missen, maar de afgelopen week is dat ondanks de terugkeer van Ingram niet beter geworden. Het team verloor van de Wizards, Bucks en Nuggets. Met een negen game losing streak zakt het team weg van de tweede plaats naar de tiende plaats in de stand. Het geeft aan hoe spannend het is in de Western Conference, waar er maar drie teams boven de rest uitstijgen momenteel.

SPURS RICHTING #1 PICK?

De Spurs doen het hele seizoen al niet echt mee om de plekken die recht geven op een plek in het play-in toernooi, maar de vorm is nu wel erg ver te zoeken. Met een zeven game losing stream staat het team met een 14-38 record nu voorlaatste. Alleen de Rockets hebben momenteel een slechter record, waardoor ze richting Scoot Henderson gaan tijdens de Draft van 2023. Er is echter zeker nog een kans dat het team zakt richting de laatste plaats, waardoor het Victor Wenbayama alsnog zou kunnen draften. Het zal de droom zijn van alle Spurs-fans en waarschijnlijk ook van het front office. De Spurs verloren afgelopen week van de Clippers, Suns, Wizards en Kings.


SPELER VAN DE WEEK


De SportAmerika Speler van de Week kan niemand anders dan Damian Lillard zijn. De point guard van de Trail Blazers scoorde 60 punten, 30 punten, 42 punten en 42 punten tegen de Jazz, Raptors, Hawks en Grizzlies. De Blazers eindigde 3-1 in die duels en verloren alleen van de Raptors. Het is voorlopig niet genoeg om virtueel in de playoffs te staan, maar Lillard kent in ieder geval een fantastisch seizoen.


VOORUITBLIK


Komende week gaan onder meer Nuggets – Warriors, Mavericks – Warriors, Nuggets – Timberwolves (2x), Mavericks – Kings en Clippers – Mavericks gespeeld worden. De drie topteams ontmoeten elkaar echter niet e komende week.

Foto: Sean Gardner/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen