NBA Recap: Thunder wint onverwachts spannende wedstrijd van Lakers

San Antonio Spurs v Oklahoma City Thunder - Game Three
In de vorige twee wedstrijden tussen de Los Angeles Lakers en de Oklahoma City Thunder dit seizoen werden de Lakers helemaal weggespeeld (78-118 en 120-85), maar de derde ontmoeting tussen de twee teams was compleet anders. Een bloedstollende wedstrijd was tot in de laatste twintig seconden niet beslist. OKC trok uiteindelijk aan het langste eind: 117-113.
De ploeg van Billy Donovan was ouderwets offensief goed, maar had moeite in de verdediging. Zelf scoorden ze 32 punten in het openingskwart, maar kregen er ook 28 punten tegen. De Lakers, die steeds meer op een fatsoenlijk NBA-team beginnen te lijken, bleven voortdurend in de wedstrijd. Dit was voor een groot deel te danken aan hun shooting guard Lou Williams. Met 44 punten scoorde hij zijn career-high punten, waarvan 23 in het laatste kwart. Ook Kobe Bryant speelde een prima wedstrijd, in 28 minuten was hij goed voor negentien punten.
Maar de slotfase was voor de toppers uit Oklahoma City. Met nog twee minuten te gaan stonden die op een verrassende achterstand, maar Russell Westbrook nam controle over de wedstrijd en zorgde dat OKC een 7-0 run maakte. De point guard speelde zeer dominant en vulde de box score op de manier dat alleen hij kan.

Een knappe stepback driepunter van Jordan Clarkson, met nog achttien seconden op de klok, verkleinde de achterstand naar één punt, en toen Westbrook één van de twee vrije worpen miste, kregen de Lakers de kans om gelijk te maken of de voorsprong te pakken. Niet Lou Williams, die de wedstrijd van zijn leven speelde, maar Kobe kreeg de bal, maar door de sterk verdedigende Kevin Durant miste hij een layup.

Voor de Lakers is dit de tweede spannende wedstrijd op rij, op bezoek bij de Sacramento Kings maakten ze in het vierde kwart een grote comeback, maar het was nét niet genoeg voor de overwinning (115-118).
Thompson grote man in ruime overwinning Warriors in Portland
Regerend MVP Stephen Curry kon voor de zoveelste keer dit seizoen het vierde kwart overslaan, terwijl zijn Golden State Warriors de overwinning binnenhaalden. Damian Lillard speelde met veertig punten een sterke wedstrijd, maar de wedstrijd was op geen enkel moment spannend.
De Warriors begonnen gelijk goed, Klay Thompson maakte drie driepunters en scoorde negentien punten, en zijn team kwam op een 38-21 voorsprong. In het tweede kwart bleven ze doorgaan met scoren, en de wedstrijd was al beslist toen beide teams gingen rusten: 74-52. De Portland Trail Blazers kwamen er aanvallend niet uit en schoten slechts 39,6 procent. Verdedigend was het niet veel beter, de Warriors maakten achttien van de 32 driepunters. Zeven daarvan kwamen van de hand van Thompson, die 36 punten scoorde. Voor de derde wedstrijd op rij scoorde Klay meer dan dertig punten. Curry maakte 26 punten en gaf negen assists. Tot slot noteerde Draymond Green zijn achtste triple-double van het seizoen (elf punten, dertien rebounds en tien assists).