Nets en Atkinson uit elkaar, Antetokounmpo out


Het NBA-seizoen 2019-20 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en we blikken vooruit op de aankomende week.


4 MAART-10 MAART


DE STAND

Atlantic Division:
1: Toronto Raptors (46-18), 2: Boston Celtics (43-21), 3: Philadelphia 76ers (38-26), 4: Brooklyn Nets (30-34), 5: New York Knicks (20-45).
Central Division:
1: Milwaukee Bucks (53-12), 2: Indiana Pacers (39-26), 3: Chicago Bulls (22-43), 4: Detroit Pistons (20-45), 5: Cleveland Cavaliers (19-46).
Southeast Division:
1: Miami Heat (41-26), 2: Orlando Magic (30-35), 3: Washington Wizards (24-40), 4: Charlotte Hornets (22-42), 5: Atlanta Hawks (20-46).

IN DE SPOTLIGHTS

BROOKLYN NETS EN KENNY ATKINSON UIT ELKAAR

De Brooklyn Nets en hoofdcoach Kenny Atkinson hebben in onderling overleg besloten om het contract van Atkinson op te zeggen. Zaterdagochtend kwam het nieuws naar buiten dat beide partijen dit hadden besloten. Echter werd de avond er voor juist eenvoudig gewonnen van de San Antonio Spurs: 120-139.
De Nets kennen een rumoerig seizoen met veel blessures. Kevin Durant kwam het hele seizoen nog niet in actie en Kyrie Irving kwam dit seizoen slechts 20 wedstrijden op het veld. Echter kreeg Atkinson het gevoel dat de twee op de lange termijn niet verder wilde werken met hem. Uiteindelijk leidde dat tot het besluit dat hij vertrok uit Brooklyn. Zijn assistent, Jacque Vaughn, neemt vooralsnog zijn taken over.
Sinds het vertrek van Atkinson hebben de Nets hun beide duels gewonnen. De thuiswedstrijd tegen de Chicago Bulls werd gewonnen met 107-110. Afgelopen nacht wisten de Nets hun beste overwinning van het seizoen te boeken. Op bezoek bij de Los Angeles Lakers, die vier maal op rij hadden gewonnen, werd er nipt gewonnen dankzij een game-winner van Spencer Dinwiddie: 102-104.

ORLANDO MAGIC SLUITEN ROAD TRIP STERK AF

De Orlando Magic hebben een road trip van zes wedstrijden afgesloten met drie knappe zeges. De eerste drie wedstrijden werden verloren, maar er werd afgesloten met zeges tegen de Minnesota Timberwolves, Houston Rockets en Memphis Grizzlies. Door de zeges hebben de Magic nu 30 van hun 65 gespeelde wedstrijden gewonnen. Daardoor hebben de Magic een voorsprong van zes overwinningen op de Washington Wizards, de eerste achtervolger.
De Magic kennen het hele seizoen al een sterke verdediging. Echter kwam dit minder naar voren in de afgelopen overwinningen. Het waren juist de aanvallende kwaliteiten die de Magic de zeges brachten. Zes spelers wisten namelijk gemiddeld meer dan tien punten per wedstrijd te scoren. Daarnaast wisten vijf van de zes ook meer dan 50% van hun schotpogingenpogingen raak te schieten. Nikola Vucevic en Aaron Gordon waren de enige spelers die minder dan 50% van hun driepuntspogingen wisten raak te schieten, maar zij waren samen goed voor bijna 22 rebounds en 11 assists per wedstrijd.

DE TEGENVALLERS

BUCKS VERLIEZEN DRIE KEER OP EEN RIJ EN ANTETOKOUNMPO

De Milwaukee Bucks hebben een zeer slechte week achter de rug. Hoewel de week werd begonnen met een overwinning tegen de Indiana Pacers, werden de drie overige wedstrijden verloren. Daarnaast raakte sterspeler Giannis Antetokounmpo geblesseerd en moet hij minimaal een week toekijken.
Na de overwinningen tegen de Indiana Pacers namen de Bucks het op tegen de Lakers in Los Angeles. In de tweede helft tegen de Lakers viel Antetokounmpo op zijn rechterknie. Hij speelde de wedstrijd wel uit, maar zou uiteindelijk wel een MRI-scan ondergaan. Uit de MRI-scan bleek dat de Griek zijn rechterknie heeft verstuikt. Volgende week wordt hij verder onderzocht. Zonder Antetokounmpo lukte het de Bucks niet om te winnen. Op bezoek bij de Phoenix Suns en Denver Nuggets werd er tweemaal verloren.

SPELER VAN DE WEEK

Collin Sexton is door SportAmerika verkozen tot de Eastern Conference speler van de week. De jonge guard van Cleveland Cavaliers kende een zeer succesvolle week met gemiddeldes van 29.5 punten, 3.3 rebounds en 5 assists per wedstrijden. Daarnaast wisten de Cavaliers twee van hun vier gespeelde wedstrijden te winnen.
Sexton kende zijn sterkste wedstrijd tegen de Boston Celtics. Hoewel er met 112-106 werd verloren, maakte Sexton wel indruk met 41 punten, 3 rebounds en 6 assists. Daarnaast schoot hij 17 van zijn 30 schotpogingen raak. Ook in de overwinning tegen de Denver Nuggets kende Sexton een sterk optreden. Young Bull was goed voor 25 punten, 6 rebounds, 5 assists en 2 steals.

VOORUITBLIK

Aankomende week staan er weer meerdere mooie wedstrijden in de Eastern Conference op het programma. In de nacht van donderdag op vrijdag nemen de Boston Celtics en Milwaukee Bucks het tegen elkaar op. Hoewel dit zonder Giannis Antetokounmpo zal zijn, kan dit alsnog een spannende wedstrijd worden. Zaterdag nemen de Indiana Pacers en Philadelphia 76ers het op en de week wordt op maandag mooi afgesloten met een wedstrijd tussen de Miami Heat en Milwaukee Bucks.

Top- en coverfoto: Mary Schwalm/Associated Press

Thijs Verkuil
Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen