NBA Week in Review: Kobe niet in Rio, ernstige blessure Noah

Los Angeles Lakers v Phoenix Suns
In de Week in Review zet SportAmerika wekelijks de belangrijkste zaken van de afgelopen NBA-week op een rijtje. Deze week: Kobe Bryant niet aanwezig in Rio en de blessure van Joakim Noah.
Kobe Bryant niet naar Rio 2016
De sterspeler van de Los Angeles Lakers heeft zichzelf afgemeld voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro komende zomer. “Hoe mooi het me lijkt om nog een keer uit te komen voor mijn land, heb ik mijn laatste wedstrijd al vast gezet,” zei Bryant in een interview. Het laatste duel van Kobe Bryant zal zijn tegen de Utah Jazz op 13 april.


Mike Krzyzewski heeft wel al een voorselectie gemaakt voor het spektakel in Rio van 30 man, daarbij zijn natuurlijk sterren als Stephen Curry, LeBron James en Carmelo Anthony geselecteerd. De gehele lijst is hier te vinden. Uiteindelijk moeten er nog achttien personen afvallen om het team klaar te hebben voor de Spelen.
Barnes alweer gestraft
Matt Barnes is nog steeds niet klaar met Derek Fisher, de coach van de New York Knicks. 3 oktober genoot Fisher van een avond met de ex-vrouw van zijn toenmalige ‘vriend’ Barnes. Sinds het incident heeft Barnes geen goed woord meer over voor de hoofdcoach van de New York Knicks en is hij al eerder voor twee wedstrijden geschorst voor het slaan van Fisher.
Ditmaal heeft hij zich in de wedstrijd tegen de Knicks niet ingehouden. Meerdere malen heeft hij Fisher langs het veld opgezocht en menig woord gewisseld over de situatie. Daarvoor kreeg hij een boete van $35,000 van de NBA. “Dit hoort niet binnen de NBA. De spelers en staf horen zich te gedragen en zijn een voorbeeld,” aldus de vicevoorzitter van de NBA.


Tony Parker geblesseerd
Slecht nieuws voor de San Antonio Spurs. Tony Parker loopt rond met een blessure in de heup. Afgelopen week mistte de Fransman al twee wedstrijden en tegen Dallas Mavericks verliet de point guard in het derde kwart de wedstrijd. Het maakt het misschien wel extra zuur doordat Parker in een goede vorm verkeerd, terwijl hij aan het begin van het seizoen al werd afgeschreven.
Hoelang de afwezigheid gaat duren is nog onbekend. Na de wedstrijd wilde coach Gregg Popovich niet uitlaten over de blessure: “Ik heb nog niet met hem gesproken, dus ik weet het nog niet.” Het is te hopen dat Parker zo snel mogelijk weer op het veld staat om met zijn goede vorm de Spurs te helpen.


Grootste vorm San Antonio Spurs
We blijven even in San Antonio, want het gaat daar uitermate goed. Ze staan tweede in de Western Conference achter de Golden State Warriors, maar zijn aardig op weg om de heren uit Oakland van de eerste plaats te stoten. Vooral in eigen huis zijn ze niet te stoppen. Met de overwinning op de Dallas Mavericks in eigen huis hebben ze een record van 24-0 in de AT&T Center.


Ze weten zelfs vanaf maart 2015 in eigen huis alles te winnen en dat zijn er dus vanaf nu 33 wedstrijden. Het huidige record van 36-6 is overigens gelijk aan de beste start (van 42 wedstrijden) van de Spurs in 2010/2011. Met ‘de nieuwe leider van de groep’ Kawhi Leonard en de komst van LaMarcus Aldridge loopt de motor van de Spurs gesmeerd en zullen ze nog wel een tijd onverslaanbaar zijn in de AT&T Center.
Joakim Noah ernstig geblesseerd
Vrijdagnacht blesseerde Joakim Noah, tegen de Dallas Mavericks, zijn schouder en is daarmee een half jaar uitgeschakeld voor de Chicago Bulls. JaVale McGee was de uiteindelijke dader van de blessure nadat ze samen in een duel kwamen. Al snel werd duidelijk dat de schouder van Noah uit de kom was geraakt. Een operatie zal Noah moeten laten herstellen van deze blessure.


Het gooit wel een beetje de trade-opties voor de Chicago Bulls overhoop. Hoofdcoach Fred Hoiberg ziet het niet zitten in een speler als Joakim Noah en had voor hem graag een andere speler gehad in de strijd om plaats twee of zelfs één in het Oosten.
Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen