NBA Komende Week: Warriors op bezoek in Cleveland

Golden State Warriors v Cleveland Cavaliers
Elk team speelt 82 wedstrijden in het reguliere seizoen en daarna nog een aantal extra als de play-offs worden gehaald. Als NBA-fan wil je het liefst alle wedstrijden kijken, maar dat is niet altijd mogelijk. In deze rubriek de wedstrijden en match-ups die je de komende week niet mag missen.
Golden State Warriors vs. Cleveland Cavaliers, dinsdagnacht 2:00
Tijdens kerst hebben we de tweedstrijd tussen deze grootmachten al een keer mogen aanschouwen. De Golden State Warriors wonnen destijds ogenschijnlijk makkelijk van de Cleveland Cavaliers. In Oakland werd het 89-83. Het kerstmaal van de heren uit Cleveland zal toch een vieze nasmaak nagelaten hebben, zeker nadat ze in de Finals ook al geen vuist konden maken tegen de sterke Warriors.
Er is overigens geen beter moment om de Dubs te treffen. Hoewel een geweldig begin van het seizoen nog bij iedereen in het geheugen staat gegrift, verloren ze twee van de laatste drie wedstrijden tegen de Denver Nuggets en de Detroit Pistons. Kyrie Irving gelooft ook in de kansen van de Cavaliers: “We zijn op dit moment beter dan tijdens kerst.”


Stephen Curry deelde nog even een kleine sneer uit in een interview. Tegen een verslaggever vertelde hij dat hij hoopte dat het er nog steeds naar champagne zou ruiken, nadat ze in Cleveland het kampioenschap binnen sleepte. Als dat de wraakgevoelens van de Cavaliers niet opwekt, weet ik het ook niet meer. Genieten wordt het zeker.


Minnesota Timberwolves vs. New Orleans Pelicans, woensdagnacht 2:00
Als je aan het begin van het seizoen had gezegd dat de New Orleans Pelicans even veel wins hadden als de Minnesota Timberwolves werd je in je gezicht uitgelachen en vriendelijk verzocht om een sport als waterpolo te gaan volgen. Voor de Pelicans loopt het seizoen totaal niet zoals gepland. De blessures stapelde zich op aan het begin van het seizoen en de vorm is ook ver te zoeken.
De Timberwolves daarentegen presteren wel volgens verwachting. Met Karl-Anthony Towns nieuw in de gelederen zou het een logische stap zijn als de Timberwolves iets dichterbij de play-offs plekken kwamen te staan. Zo gezegd, zo gedaan. De volgende stappen richting de play-offs kunnen gemaakt worden in het lopende seizoen of in de off-season. Eén van de taken zal zijn om ‘superster’ Andrew Wiggins nog beter te maken. Er is weinig verbetering te zien vergeleken met vorig seizoen.


Utah Jazz vs. New York Knicks, donderdagnacht 1:30
Beide teams strijden het hele seizoen al voor plaats acht in hun conference. De Utah Jazz is daar het meest succesvol in, want zij staan momenteel op de de achtste plaats in het Westen. Wel worden ze achtervolgd door de Sacramento Kings en de Portland Trail Blazers. De taak voor Hayward en consorten om de New York Knicks te verslaan en iets meer lucht te krijgen in deze strijd.
Voor de New York Knicks is deze wedstrijd ook een must-win. In het Oosten staan ze elfde, maar is de nummer acht, de Boston Celtics, nog in het vizier. Dat maakt de wedstrijd tegen Jazz zeer belangrijk. De Knicks doen zeker niet onder voor de ploeg uit Utah. De heren uit New York hebben zelfs een beter winpercentage, namelijk 47,6% tegenover 45% van de Westenaren.
Charlotte Hornets vs. Orlando Magic, zaterdagnacht 1:00
In de nieuwe aflevering van Buckets vertelde SportAmerika-redacteur Sam Planting dat zowel de Charlotte Hornets als de Orlando Magic uiteindelijk de play-offpicture niet halen aan het eind van het seizoen. Volgens Sam hebben beide teams al teveel wedstrijden gewonnen in vergelijking met het ‘mindere’ spel op het veld.


Vooral Charlotte is flink teruggevallen afgelopen weken. Het stond even nog op de tweede plaats onder de Cavaliers, maar staan nu geparkeerd onder de New York Knicks, met plaats acht nog in het vizier. De Orlando Magic strijden al jaren om een plek in de play-offs, maar nog zonder succes. Alleen Victor Oladipo lijkt zich stormachtig te ontwikkelen, waar de rest laag tempo hun talent ontwikkelen.
Chicago Bulls vs. Cleveland Cavaliers, zondagnacht 2:30
Het kan zomaar een mooie week worden voor de Cleveland Cavaliers met wedstrijden tegen de Warriors en tegen de Chicago Bulls. Twee toppers van jewelste in de Quick Loans Arena komende week. Het is ook belangrijk voor de Cavaliers om te zien waar ze staan qua vorm. Tegen de Warriors en de Spurs werd al een keer verloren, misschien wel logisch, maar tegen de Bulls mag er eigenlijk niet verloren worden.
De Bulls daarentegen doen er alles aan om plaats twee in hun macht te krijgen. De Toronto Raptors zijn ze nu nog te slim af, maar met een Jimmy Butler in rijzende vorm is er een mogelijkheid dat de Bulls snel aansluiting vindt bij de Cavaliers en de Toronto Raptors achter hun laat. De wedstrijd in Cleveland is uitermate belangrijk voor de Bulls en zal Butler er alles aan doen om James tegen te houden.


Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen