NBA Update: Vintage LeBron tegen Raps, Whiteside sterk in L

063_623540928
LBJ pakt uit met 28-9-14
De Toronto Raptors waren dit seizoen ongeslagen on the road, maar in Cleveland stopte hun streak. King James speelde met een bijna-triple double een belangrijke rol in het verhaal, maar veteraan Channing ‘Deep’ Frye was zeker ook cruciaal, niet in het minst omwille van zijn dodelijk driepuntschot. Meer nog, het was Frye die met een driepunter in de laatste minuut het lot van de Raps bezegelde. De assist kwam van LeBron James, die het ‘zijn’ driepuntschutters met accurate pass na accurate pas wel erg gemakkelijk maakt dit seizoen.
De Cavs bombardeerden 13 driepunters binnen, meteen goed voor een record: Cleveland converteerde minstens 10 longe-range bommen in elk van hun eerste 10 wedstrijden.

De Cavaliers hebben de Raptors nu al 2-0 verslagen in het jonge seizoen. Dat zouden wel eens heel belangrijke zeges kunnen worden als het aankomt op home-court advantage in de playoffs.
Hawks zegevieren over Whiteside, Heat
Big man Hassan Whiteside mocht dan wel 19 punten en 25 (!) rebounds laten optekenen voor Miami, het waren Paul Millsap en een uitgebalanceerd Atlanta die op dinsdagavond mochten zegevieren. ‘Coach’ Millsap deed 15 punten, zes rebounds en vier assists in het mandje, en schakelde in het vierde kwart – na het vertrek van een geblesseerde Dwight Howard – over op Whiteside. Zijn harde werk limiteerde de big man van Miami tot twee rebounds en nul buckets in de laatste 4 minuten van de contest.
Dennis Schröder gaf het tempo aan voor de Hawks met 18 punten.

Butler, Bulls verpletteren Portland
Dit was eigenlijk niet echt een wedstrijd: de Bulls zwaaiden de plak van begin tot eind onder leiding van Jimmy Butler (27 punten en een season-high 12 rebounds). Butler moest het echter niet alleen doen. Dwyane Wade (19-5-5), Jerian Grant (18 punten en 5 steals) en Robin Lopez (13-11) droegen allemaal hun steentje bij. Vooral het reboundverschil was sprekend: Chicago trok er 67 naar zich toe, terwijl Portland er amper 49 wist op te eisen.

De Trail Blazers misten hun eerste 11 shots en konden zelfs niet de zijkant van een schuur raken. Ze schoten amper 36 procent van hun pogingen raak.
Uitslagen
Toronto Raptors (7-3) v. Cleveland Cavaliers (9-1) 117-121
Atlanta Hawks (8-2) v. Miami Heat (2-8) 93-90
Charlotte Hornets (7-3) v. Minnesota Timberwolves (3-7) 115-108
Chicago Bulls (7-4) v. Portland Trail Blazers (7-5) 113-88
Brooklyn Nets (4-7) v. Los Angeles Lakers (7-5) 118-125

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen