NBA Update: Porzingis zwaar geblesseerd, Harden en Nowitzki breken records


Kristaps Porzingis heeft gisteren in het duel met de Milwaukee Bucks een zware knieblessure opgelopen. De forward van de New York Knicks kwam na een dunk terecht op de voet van Giannis Antetokounmpo en scheurde hierbij zijn voorste kruisband. Porzingis zal komende week geopereerd moeten worden en naar verwachting minimaal tien maanden uitgeschakeld zijn. Het seizoen is voor de 22-jarige Let in ieder geval voorbij.
Porzingis liep de blessure in het begin van het tweede kwart op. Na een dunk kwam de sterspeler van de Knicks verkeerd terecht en greep hij onmiddellijk naar zijn knie. De forward moest door twee teamgenoten van het veld geholpen worden en kon geen gewicht op zijn been zetten.


Na de wedstrijd werd bevestigd dat Porzingis zijn kruisband heeft afgescheurd. Er werd nog geen prognose gesteld wanneer de forward weer zou kunnen spelen, maar de minimale hersteltijd voor deze blessure is tien maanden. Waarschijnlijk zal de Let echter langer uitgeschakeld zijn, want gemiddeld duurt het bijna een jaar voor spelers weer in actie kunnen kopen na een dergelijke operatie.
Porzingis zal door de blessure ook niet mee kunnen doen aan de All-Star Game. De speler van de Knicks was voor de eerste keer geselecteerd voor het prestigieuze duel. Hij is de leider in de NBA in blocks, met 2,4 per wedstrijd. Daarnaast was de derdejaars prof goed voor 22,4 punten en 6,6 rebounds per wedstrijd.

OOK LOVE EN WALL MISSEN ALL-STAR GAME

Naast Porzingis en DeMarcus Cousins missen ook Kevin Love en John Wall de All-Star Game door blessures. Beide spelers zijn naar verwachting zes tot acht weken uitgeschakeld, Love viel uit met een breukje in zijn hand en Wall met een knieblessure. Toevallig waren alle vier de geblesseerde spelers door LeBron James gekozen in zijn team tijdens de eerste All-Star draft.


Het is nog niet bekend wie Porzingis volgende week zondag zal vervangen. Voor de andere drie spelers zijn de vervangers wel bekend: Paul George neemt de plaats van Cousins in, Andre Drummond werd geselecteerd op de plek van Wall en Goran Dragic vervangt Love.

SUBLIEME HARDEN ZET TRIPLE-DOUBLE RECORD

James Harden schreef vorige week geschiedenis. In het duel met de Orlando Magic was hij goed voor een triple-double met zestig punten, elf rebounds en tien assists. Hiermee werd de shooting guard de eerste speler in de NBA-geschiedenis die een triple-double wist te halen, terwijl hij zestig punten of meer scoorde.
De Rockets hadden de prestatie van Harden ook nodig, want de ploeg speelde die dag zonder Chris Paul, Eric Gordon en Trevor Ariza. De MVP-kandidaat speelde bijna 47 minuten, een persoonlijk record voor een wedstrijd in het reguliere seizoen. De zestig punten waren ook een franchise record voor de Rockets en waren drie punten meer dan Calvin Murphy in 1978 voor de ploeg scoorde. Uiteindelijk wonnen de Rockets het duel met 114-107.

NOWITZKI SPEELT 50.000 MINUTEN

Dirk Nowitzki is de zesde speler geworden in de geschiedenis van de NBA die 50.000 minuten heeft gespeeld. De Duitser kwam tot dit bijzondere feit in het met 104-101 verloren duel met de Los Angeles Clippers.
Nowitzki is bezig aan zijn twintigste jaar bij de Dallas Mavericks, de enige ploeg waar hij tijdens zijn loopbaan voor is uitgekomen. In het duel met de Clippers speelde hij 25 minuten, wat voldoende was om de mijlpaal te bereiken. Tijdens de wedstrijd klom hij ook gelijk naar de vijfde plaats in gespeelde minuten in de geschiedenis van de NBA, want Elvin Hayes speelde precies 50.000 minuten. Nowitzki heeft nu alleen Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kevin Garnett en Jason Kidd nog voor zich. Abdul-Jabbar is recordhouder met 57.446 gespeelde minuten in de NBA.
Toch lijken de Mavericks na al die jaren nog steeds niet helemaal bekend met hun sterspeler, want uitgerekend tijdens de wedstrijd waarin Nowitzki het record vestigde, schreef de club zijn naam verkeerd op zijn shirt.

Coverfoto: Mary Altaffer/AP Photo

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen