NBA Update: Nowitzki's minuten tikken aan, Jimmy Butler out?

NOWITZKI KLIMT OP MINUTES-PLAYED LIJST

Forward Dirk Nowitzki van de Dallas Mavericks stond bij de aanvang van de wedstrijd tegen de Los Angeles Lakers vrijdag amper 9 minuten achter op Jason Kidd op de all-time minutes played list. In het tweede quarter zou de boomlange Duitser zijn ex-teammaat voorbijsteken voor de vierde plaats. Kidd, laatst nog hoofdcoach van de Milwaukee Bucks, speelde in totaal 50.111 minuten over 19 NBA-seizoenen. Nowitzki, die al zijn hele carrière in Dallas speelt sinds hij in 1998 werd geselecteerd met de negende pick in de NBA Draft, is momenteel bezig aan zijn 20e seizoen. Na Kings-speler Vince Carter is hij de nog enige actieve speler van de class van ’98. Het zou heel goed kunnen dat de big man tegen het einde van het seizoen ook Kevin Garnett (50.418 minuten) de loef afsteekt.

BUTLER ONDERGAAT MRI, DOEMSCENARIO ONTWEKEN

All-Star Jimmy Butler van de Minnesota Timberwolves ging vrijdag laat in het derde quarter neer met wat op een serieuze knieblessure lijkt. Butler was na afloop niet in staat om gewicht te dragen met de getroffen knie. Na de wedstrijd liet zijn coach, Tom Thibodeau, weten dat Butler in Minnesota een MRI zou ondergaan. Daaruit bleek dat hij geen gescheurde kruisbanden heeft maar wel een meniscus-blessure. Hoewel het niet het einde van Butler’s seizoen hoeft te betekenen, kan het zelfs dan nog weken duren voordat hij terugkeert. De Wolves stonden tot vrijdag vierde in de Western Conference, maar moesten de duimen leggen tegen de Houston Rockets. Als de blessure echt serieus blijkt, is dat een serieuze klap voor het team van Thibs.

ILYASOVA MAG AANPIKKEN BIJ NIEUW TEAM

De Atlanta Hawks en forward Ersan Ilyasova zijn dichtbij een buyout. Er wordt verwacht dat hij de waiver zal doorstaan en vrij is om aan te pikken bij een ander team voor de rest van het seizoen. Verschillende teams kunnen een big guy gebruiken die ook nog eens een goeie shooter is. Ook als screen-setter is hij degelijk. Ilyasova scoorde dit seizoen 10.9 PPG voor de Hawks, en ook zijn 3P% van bijna 36 procent, is zeer adequaat.
(Top Photo: Fanragsports.com)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen