NBA Update: Kawhi's status onduidelijk, play-off-format op de schop?


Forward Kawhi Leonard maakte dit seizoen amper negen opwachtingen voor de Spurs. Het begint er inmiddels meer en meer op te lijken dat het ook daarbij zal blijven. Op 17 januari werd Leonard’s status geüpdatet naar out indefinitely, dus een terugkeer voor de play-offs begint steeds onwaarschijnlijker te worden. All-Star LaMarcus Aldridge reageerde op het nieuws dat Leonard’s vooruitgang gestremd was.


Aldridge heeft het tot dusver overgenomen van Leonard als go-to guy van San Antonio. Sindsdien zijn de cijfers van de veteraan (22.4 PPG, 8.4 RPG) beduidend beter dan ze de afgelopen jaren zijn geweest.

MAKE-OVER VOOR PLAYOFFS?

Naar goede All Star Weekend-gewoonte sprak NBA-voorzitter Adam Silver op zaterdag de media toe over de staat van de league. De grote baas besprak verschillende onderwerpen, waaronder de mogelijkheid om het playoff-format drastisch te herzien. Er wordt al langer gepraat over het invoeren van seedings van 1-16, onafhankelijk van de conference. De voorzitter zei nu dat de haalbaarheid wordt onderzocht, maar haalde meteen enkele mogelijke bezwaren aan.


Afwachten dus.

PAUL GEORGE WIL GEEN ‘TEAM HOPPER’ ZIJN

Waar PG-13 uiteindelijk zal belanden, is al een heel seizoen één van de belangrijkste verhalen in Oklahoma. Afgelopen zomer verkaste George van Indiana naar de Oklahoma City Thunder, waar hij naast triple-doublemachine Russell Westbrook kon spelen. Dat lijkt hem tot nu toe te bevallen. Na een moeilijke start lijkt George helemaal zijn ritme te hebben gevonden, wat een positief signaal is. Ook wil hij niet bekendstaan als iemand die teveel rondstuitert.


Westbrook zelf is in ieder geval overtuigd dat OKC de ex-Pacer kan laten bijtekenen. Toen fans tijdens een All-Star mediasessie “We want Paul!” scandeerden, liet hij zich ontvallen: “Paul is going nowhere. It’s over for that”.

ALLES OK TUSSEN WALL EN GORTAT

“I’m great with Gortat!”
In zoveel woorden liet point guard John Wall van de Washington Wizards weten dat alles cool is tussen hem en teamgenoot Marcin Gortat. De Poolse big man liet zich een tijdje geleden ontvallen dat samenspel overboord gaat als Wall speelt, waarop Wall liet weten dat hij het Gortat altijd supergemakkelijk maakt met laser-accurate passes voor easy baskets.

Coverfoto: Twitter.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen