NBA Update: Eerst W voor Pels, Wade triomfeert in Miami

29200048-anthony-davis-congrats-jpg
Anthony Davis, Pelicans nu 1-8
Opluchting in New Orleans! Anthony Davis en de zijnen wonnen hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen de Bucks. Voor Davis kwam de overwinning niets te vroeg. Hij was de nederlagen beu en deed er met 30 punten en 8 rebounds alles aan om de Pels naar de W te stuwen. Drie van zijn medestarters scoorden ook in dubbele cijfers en het team als geheel converteerde 9 driepunters uit 25 pogingen.
De Pelicans schoten uit de startblokken en stonden op een gegeven moment zelfs 15 punten los, maar de Bucks gaven zich niet gewonnen: een lay-up van Malcom Brogdon bracht het team uit Milwaukee op drie punten, maar een 9-2 run van de tegenstander stak stokken in de wielen. Offensieve rebounds maakten er een een nagelbijter van met 40 seconden te gaan, maar Dellavedova miste een free throw en de kans om het 108-107 te maken. De Pelicans gaven aan de andere zijde de doodsteek vanaf de charity stripe.

W for Wade
Dwyane Wade deed alsof hij thuis was, ook al speelde hij deze keer als een bezoeker in de AmericanAirlines Arena. Hij scoorde misschien maar 13 punten, maar met twee cruciale free throws speelde hij een belangrijke rol in de 98-95 overwinning van de Bulls. Ook Jimmy Buttler, die 8 punten scoorde in het vierde kwart, was een sleutelfiguur voor Chicago. Hij eindigde met 20 punten.
De ster van Miami was reus Hassan Whiteside, die 20 punten, 20 rebounds en 3 blocks in het mandje deed.

HOT CURRY!
Een paar wedstrijden gelegen bombardeerde Stephen Curry nog 13 driepunters op de Pelicans, op donderdagavond waren het er zeven tegen de Nuggets. Al in het tweede kwart stond GSW twintig punten los. Dat werd op een gegeven moment door de Nuggets herleid naar 12, maar de wedstrijd was nooit echt close.
Curry eindigde met 33 punten, Klay Thompson scoorde 19, Kevin Durant deed 18 punten in het mandje. Daarmee stopt zijn streak van 20 punten of meer (72 wedstrijden, goed voor een gedeelde vierde plaats samen met Michael Jordan).