NBA Update: DeAndre The Giant gaat los op LAL, Phoenix wint van SA

ap_944071450444-e1484438092749
24-21 voor DeAndre Jordan
De Clippers kwamen op zaterdagavond hun kerstcadeau terugbrengen. Drie weken na een L tegen de Lakers, kwam het team van Doc Rivers een 113-97 afleveren in het Staples Center. Point guard Chris Paul en shooter J.J. Redick begonnen traag in de eerste helft, in de vorm van een gecombineerde 4-voor-15, maar een 10-4 start en een 11-0 run later in het eerste kwart, resulteerde voor LAC al snel in een lead van 19 punten, 58-39, bij de rust. Center DeAndre Jordan had op dat punt al een double-double (12 punten, 10 rebounds) en zou eindigen met 24 punten (12-voor-13) en 21 rebounds. Het is zijn tweede 20-20 wedstrijd van het seizoen en de eerste tegen de Lakers sinds Tobias Harris het deed voor de Orlando Magic in 2014.

De Lakers begonnen Q3 met een 10-2 run die de lead van de Clips terugbracht naar 60-49. Het antwoord van Paul & Co? Een 7-1 run die de wedstrijd al vroeg bezegelde.
39 punten voor Booker in W op Spurs
Guard Devin Booker heeft het wel naar z’n zin in Mexico. Op zaterdagavond leverde hij opnieuw 39 punten af voor de Suns in een 108-105 overwinning op de Spurs in de Mexico City Arena. Booker scoorde 10 punten in het beslissende kwart. Teammate P.J. Tucker converteerde twee vrije worpen om de wedstrijd definitief te claimen. Eric Bledsoe had 17 punten en 10 assists. T.J. warren had 12 punten, Tyson Chandler stofzuigde een game-high 15 rebounds op.

San Antonio kreeg een career-high 38 punten van Kawhi Leonard, die al 72 wedstrijden op rij in dubbele cijfers scoort. Het record voor de Spurs is 75 en staat op de naam van – wie anders – Tim Duncan.
Wizards starten sterk Embiid-loze 76ers
John Wall scoorde 25 punten en Bradley Beal 20, goed genoeg voor een 109-93 overwinning op de 76ers, de 11 home win op rij voor Washington. De Wizards gebruikten een 30-15 Q3 om het beslissende kwart sterk in te gaan en stonden in Q4 zelfs 24 punten los op een gegeven moment.

Jahlil Okafor scoorde een season-high 26 punten voor Phildelphia.