NBA Update: Earthquake Blake wil blijven, Derrick Rose optimistisch

NBA: Los Angeles Clippers at Dallas Mavericks
Het is dan misschien wachten tot 25 oktober voor het regular season weer van start gaat, maar dat betekent niet dat het NBA-universum stopt bewegen. Dit moet je weten!
Blake Griffin verkiest Clippers 
Alles kan nog gebeuren tussen nu en juli volgend jaar, maar voorlopig lijkt het erop dat forward Blake Griffin, volgend jaar mogelijk een free agent, wil aanblijven bij ‘zijn’ Los Angeles Clippers. “I’m confident (Griffin and Paul want to stay),” liet GM/head coach Doc Rivers optekenen. De Clippers kunnen Griffin meer gegarandeerd geld geven dan eender welk team.
Gaan de Knicks 82-0?
Derrick Rose ziet het groots in de Big Apple. Twee maanden geleden verruilde hij zijn hometown voor een avontuur bij de New York Knicks, waarvan hij niet veel later liet ontvallen dat het een ‘superteam‘ in dezelfde grootorde als de Golden State Warriors. De 27-jarige wandelende blessure point guard verklaarde nu ook dat de Knicks in 2016-2017 wel eens ongeslagen kunnen blijven. “What I’m doing right now is just preparing myself for something big. I think we have a chance to win every game,” aldus Rose.
Nieuwe alternate jerseys voor Raptors
De Raptors pakken uit met twee nieuwe jerseys in 2016-2017: de eerste een knipoog naar het Canadese erfgoed van de NBA en de tweede naar aanleiding van Chinese New Year. Wat vinden jullie?
2016823-blue
Festus Ezeli mist zes weken
Center Festus Ezeli, die eerder deze zomer Golden State verruilde voor Portland, zal de komende zes weken missen met knieproblemen. Ezeli zal zijn deal voor twee jaar aan $16 miljoen normaliter wel kunnen waarmaken, want er wordt verwacht dat hij op tijd fit is voor het reguliere seizoen. De 26-jarige big man speelde 46 wedstrijden voor de Warriors in 2015-2016 en was goed voor 7.0 PPG, 5.6 RPG en 1.1 BPG in 16.7 MPG. Twijfels over zijn durability maakten het moeilijk voor Ezeli om een groter contract te scoren.
Charlotte x All-Star Game 2019
Charlotte geeft niet af. Het stadsbestuur, dat vorige maand het All-Star Game 2017 door zijn neus zag geboord omwille van het controversiële House Bill 2, onderneemt stappen om het ASG in 2019 te mogen organiseren.
Officieel: Yi Jianlian tekent bij Lakers
In 2007 was Yi nog de No. 6 overall pick, maar na vijf middelmatige seizoen bij vier NBA-teams trok de boomlange Chinees terug naar de CBA. Daar – voor de Guangdong Southern Tigers – domineerde Yi de afgelopen jaren, wat blijkbaar de Los Angeles Lakers niet is ontgaan. Zij tekenden de voormalige Buck/Wizard/Net/Mav voor een jaar aan $8 miljoen, waarvan $1,1 miljoen gegarandeerd is. De 28-jarige big man vervoegt nieuwkomer Timofey Mozgov, die eerder deze zomer $64 miljoen ontving.
 

  1. Hoe kom het eigenlijk dat de incentive bonussen van het contract zo hoog zijn? Mag dit wel in de NBA? En welk bedrag telt dan mee voor de cap? De 1,1 miljoen base salary of de 8 miljoen? Meestal zie je zulke contracten in de NFL

    • Blijkbaar zou de hele 8 miljoen tegen de cap tellen: “Jianlian is only guaranteed $250,000 of his $8 million salary, and he will count against the Lakers’ cap for the full amount of the latter number. Jianlian’s “likely” incentives are worth $6,860,877 this season.”
      Het gegarandeerde miljoen krijgt hij als hij na 10 januari 2017 nog op het roster staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen