NBA Recap: Warriors rijgen Cavs aan spies

Golden State Warriors v Los Angeles Lakers
Het zou een enerverende wedstrijd worden, het duel tussen de nummer één van de Eastern Conference en de nummer één van de Western Conference. Maar de toeschouwers in de Quicken Loans Arena hadden niet kunnen voorzien dat hun Cleveland Cavaliers in eigen huis zo’n pak op de broek zouden krijgen van de Golden State Warriors. Het werd uiteindelijk een geflatteerde 132-98.

De nederlaag betekende het grootste verlies voor LeBron James ooit in een thuiswedstrijd. De frustratie was dan ook op zijn gezicht af te lezen, te meer omdat hij graag de brutale mond van Stephen Curry had willen snoeren. Die had voorafgaand aan de wedstrijd tegen journalisten gezegd dat hij hoopte “dat de kleedkamer van de Cavaliers nog een beetje naar champagne zou ruiken” — Golden State had immers in het hol van de leeuw het kampioenschap binnengesleept.
Wie verwachtte dat de Cavaliers hun eigen nest met hand en tand zouden verdedigen kwam bedrogen uit. Aan alle kanten werd de ploeg van coach David Blatt voorbij gerend door de energiekere en beter spelende Warriors. De vele missers bij Cleveland en het ogenschijnlijk moeiteloze scoren van Golden State leverde de nodige frustratie op, zowel bij LeBron James als J.R. Smith. Laatstgenoemde werd in het derde kwart zelfs naar de kleedkamer gestuurd voor een harde bodycheck op Harrison Barnes.

De discutabele uitsluiting van Smith was een aderlating voor de Cavaliers. Juist de grillige J.R. was namelijk de persoon die de fans in Cleveland nog enigszins kon laten juichen. Van zijn 9 schotpogingen wist Smith er 6 raak te schieten, en in de ca. 21 minuten die hij speelde maakte hij 14 punten – bijna genoeg om zich topscorer te kronen. Alleen LeBron James was met zestien punten beter.
Niet dat King James tevreden kon zijn met zijn optreden. Wat hij ook probeerde, hij kon de gouden horzels uit Oakland niet van zich afschudden. Met name Andre Iguodala kweet zich net als in de Finals van afgelopen seizoen weer prima van zijn taak, en ook de verdedigende pitbull Draymond Green stond veelvuldig zijn mannetje. Laatstgenoemde kwam bovendien dichtbij een triple-double met zestien punten, tien assists en zeven rebounds.

Ondanks het solide optreden van Green, die uitvoerig werd geprezen door commentator Chris Webber, was het Stephen Curry die de honneurs waarnam namens de Warriors. Hij speelde door de gigantische voorsprong van meer dan veertig (!) punten die de Dubs hadden opgebouwd het gehele vierde kwart niet, en kon nog steeds bogen op 35 punten, waarvan 7 driepunters.
Nee, als er één ploeg als een speer gaat, dan zijn niet de Cavaliers, maar de Warriors. Geen wonder dat sommige ‘fans’ van de Cavaliers het gebouw al vroeg verlieten. De oorwassing voor hun ploeg was hen teveel, en de titelaspiraties van de mannen uit Cleveland hebben ongetwijfeld een fikse knauw opgelopen.

Knicks overleven dubbele overtime tegen Sixers
Een mooi ‘regionaal’ onderonsje tussen de New York Knicks en de Philadelphia 76ers is uitgedraait op een nipte overwinning voor de Knickerbockers. De ploeg van coach Derek Fisher had evenwel dubbele overtime nodig om de hekkensluiter van de NBA achter zich te laten. Na pas 58 minuten spelen stond de beslissende 113-119 op het bord.

Briljant was de wedstrijd niet op kwaliteitsgebied, maar spannend was het onderonsje wel. Ish Smith leek de wedstrijd in het voordeel van de Sixers te beslissen met een mooie jumper, waardoor de Knicks alleen met een feilloze driepunter de stand gelijk konden trekken. Wie anders dan Carmelo Anthony bracht op dat moment redding met een prachtig schot over Nerlens Noel.
In de eerste overtime leek New York vervolgens de overwinning naar zich toe te trekken, maar Robert Covington liet vervolgens van zich horen. Hij gaf de Knicks een koekje van eigen deeg door, terwijl de klok richting de nul tikte, een driepunter raak te schieten zodat er wederom een gelijke score op de borden stond.

In de tweede vijf minuten extra tijd gingen de Sixers alsnog ten onder. Sneu, want ze hadden op basis van vechtlust meer verdiend dan de zoveelste zure nederlaag. Volgende keer wellicht beter? De redactie van SportAmerika begint het ze zo langzamerhand te gunnen.
Score Sheet
Philadelphia 76ers @ New York Knicks: 113-119 (2 OT)
Utah Jazz @ Charlotte Hornets: 119-124 (2 OT)
Portland Trail Blazers @ Washington Wizards: 108-98
New Orleans Pelicans @ Memphis Grizzlies: 99-101
Chicago Bulls @ Detroit Pistons: 111-101
Orlando Magic @ Atlanta Hawks: 81-98
Brooklyn Nets @ Toronto Raptors: 100-112
Golden State Warriors @ Cleveland Cavaliers: 132-98
Boston Celtics @ Dallas Mavericks: 113-118
Houston Rockets @ Los Angeles Clippers: 132-140 (OT)
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen