NBA Recap: Toronto in extra tijd langs Indiana

Chicago Bulls v Toronto Raptors
De Indiana Pacers hebben de huid duur verkocht in eigen huis. De Toronto Raptors, nog altijd de nummer twee in de Eastern Conference, wonnen namelijk pas na overtime van Paul George en zijn mannen. Dankzij een uitmuntende Bismack Biyombo stond er na vijf minuten extra tijd 101-94 op de borden.

Biyombo was met zijn 16 punten weliswaar niet de topscorer bij de Raptors — die eer ging naar Kyle Lowry en DeMar DeRozan, die beiden 28 punten noteerden — maar hij pakte wel 25 (!) rebounds. De Congolees, door coach Dwane Casey tot een van de beste verdedigers van de NBA gerekend, zette daarmee een Raptors-reboundrecord in de boeken.
Dankzij de overwinning is Toronto nog steeds hard op weg naar het beste seizoen ooit. Coach Casey is in dit verhaal een belangrijke factor. Sinds hij in seizoen 2010/2011 aantrad is het jaar in jaar uit beter gegaan met de Raptors. De getallen die Casey’s ploeg in het eerste seizoen qua winstmoyenne lieten zien zijn in positieve zin door elkaar gehusseld: van .286 naar .682.
Casey
Bij Indiana is de situatie ietwat nijpender. De ploeg staat op het moment zevende in de Eastern Conference, en met nog een handvol wedstrijden te spelen (en de warme adem van twee ploegen in hun nek) zijn Paul George en de zijnen verre van verzekerd van de play-offs. Geen wonder dat George, goed voor achttien punten en negen rebounds, er niet gerust op is.

“We doen gewoon niet genoeg. Het is elke keer hetzelfde. Zeker richting het einde van het seizoen laten we het afweten, in de wedstrijden die we eigenlijk moeten winnen.”


Wat dat betreft is het voor Indiana fijn om te weten dat, met uitzondering van de wedstrijd tegen Oklahoma City Thunder komende zondag, de komende potjes relatief eenvoudig zijn. Philadelphia, New Orleans, Brooklyn: stuk voor stuk geen hoogvliegers. Tenzij je natuurlijk, zoals PG13 zegt, de wedstrijden verliest die je zo moeten winnen.
McDermott wijst Bulls de weg
De dolende Derrick Rose kon zijn Chicago Bulls niet aan de hand nemen in de wedstrijd tegen de Brooklyn Nets. Gelukkig was daar Doug McDermott, de 24-jarige bleekscheet uit North Dakota, die vanaf de bank liet zien hoe je baskebtallpotjes wint. Dankzij zijn 25 punten, waaronder 5 driepunters, wonnen de Bulls met 102-118.

De Chicago Bulls hadden geen kind aan de Nets. Na twee kwarten stond er een voorsprong van liefst vijftien punten op de borden. Hoewel Brooklyn, vooral dankzij de 26 punten van Bojan Bogdanovic, terug probeerden te krabbelen, werden ze in het vierde kwart weer met hun neus op de feiten gedrukt.
Naast McDermott was ook Jimmy Butler op schot. De door knieblessures geplaagde shooting guard scoorde 22 punten en deelde 7 assists uit. Dat was de Brooklyn Nets kennelijk te machtig. Extra pijnlijk was het feit dat de nederlaag ook een definitieve streep is door de rekening van Brooklyn. Ze maken officieel geen kans meer op de play-offs.

De Boston Celtics spinnen de meeste garen bij dit feit. Zij hebben namelijk de draft pick van de Nets in handen. Het getuigde van een bepaalde mate van poetic justice dat de Nets werden uitgeschakeld door een in het groen getooide ploeg. In het kader van St Patrick’s Day speelden de Bulls namelijk eens niet in het rood.
Blijft over het ‘probleem’ Derrick Rose. De point guard is dit seizoen uiterst grillig. Dat bleek ook uit een komisch videosegment buiten het veld. Samen met Jimmy Butler speelde Rose een spelletje ‘Password’, maar dat hij wat meer groene pepers in zijn billen kan gebruiken moge duidelijk zijn. Voor de kijkers thuis: jalapeno’s dus.

Score Sheet
Toronto Raptors @ Indiana Pacers: 101-94 (OT)
Washington Wizards @ Philadelphia 76ers: 99-94
Charlotte Hornets @ Miami Heat: 109-106
Denver Nuggets @ Atlanta Hawks: 98-116
Brooklyn Nets @ Chicago Bulls: 102-118
Memphis Grizzlies @ Milwaukee Bucks: 86-96
Portland Trail Blazers @ San Antonio Spurs: 110-118
Phoenix Suns @ Utah Jazz: 69-103
Foto: Getty Images

  1. “Bij Indiana is de situatie ietwat nijpender. De ploeg staat op het moment zevende in de Eastern Conference, en met nog een handvol wedstrijden te spelen (en de warme adem van twee ploegen in hun nek) …”
    Hoewel ik de Wizards na de uit nederlagen bij Portland (na OT), Jazz en Nuggets (beide onder .500) had opgegeven, winnen ze in eens weer drie op een rij. Ik heb ze voor dit seizoen al opgegeven maar ze staan nu nog maar 1 game behind de Bulls. En met nog iets meer dan 10 wedstrijden te spelen, kunnen de laatste plekken voor de playoffs in de laatste westrijd nog beslist worden.

  2. Mwa… Paul George die 24 schoten neemt, waarvan 9 vanaf downtown (en er dan maar 1 inkegelt!) en een vrijeworp percentage van 70%… that’s not going to cut it!
    Moet wel zeggen dat ik vond dat Bismack Biyombo wel ERG VEEL mocht doen, fysiek gezien, terwijl bijv. Lavoy Allen daarentegen ERG kort werd gehouden. Pacers hadden zeer waarschijnlijk alsnog niet gewonnen, maar ik vond de scheidsrechters wel ERG beroerd in m.n. het vierde kwart. Dat je aan het einde van de game wat meer mag a la… maar je kan het ook overdrijven.
    Maar goed, zoals aangegeven Indy had dit aan haar zelf te danken en laten we ook niet vergeten dat de Raptors thans 2e staan in de ECF en dat m.i. gewoon een goede ploeg is die het spelletje behoorlijk slim spelen als ik ze aan het werk zie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen