NBA Recap: OKC verliest ook revanchewedstrijd van Warriors

Thunder
Oklahoma City Thunder had vannacht de kans om revanche te nemen na het smadelijke verlies tegen de regerend kampioen, Golden State Warriors. Helaas voor Kevin Durant en zijn OKC-mannen liep ook deze ontmoeting met de Dubs uit op een verlies. En net als tegen de Clippers gisteren ging het in het vierde kwart mis. In Oakland werd het 106-121.

Stephen Curry trok, zoals wel vaker, de gouden kar in Californië. Hoewel hij maar vijf driepunters maakte, was Curry toch goed voor 33 punten. Klay Thompson voegde er nog 21 aan toe, en ook Harrison Barnes en Draymond Green (beiden 14 punten), en Sean Livingston (11 punten) en Marreese Speights (10 punten) eindigden in de dubbele cijfers.
Curry’s tegenhanger, Russell Westbrook, ging het wat minder goed af. Hij scoorde weliswaar 22 punten, maar was niet bijzonder efficiënt met zijn schoten. Van zijn 24 pogingen vlogen er maar acht raak. Zijn maatje Kevin Durant deed het wat dat betreft een stukje beter: 32 punten, 10 rebounds, 9 assists, en dat alles met slechts 17 schotpogingen. Geen wonder dat hij niet in paniek raakte na de zesde nederlaag in acht wedstrijden.

Durant heeft een punt: zo slecht deed zijn team het namelijk absoluut niet tegen de Warriors. Aangemoedigd door het altijd enthousiaste publiek in Oakland, schoot Golden State 54,0 % van de ballen raak, waaronder 32,4 % vanuit driepuntsgebied. Bij Oklahoma City waren de percentages ‘slechts’ 46,5 % en 20 % — lang niet verkeerd.
Coach Billy Donovan van de Thunder, die na de schokkende nederlaag tegen de Clippers stelde dat zijn ploeg meer opofferingsgezindheid moet tonen, kon dan ook niet anders dan zijn schouders ophalen. Het zal hem ook tevreden stemmen dat sommmige van zijn snode plannetjes hun uitwerking overduidelijk vonden. “35 reverse!”

De Warriors hebben dankzij de zege het record van de Chicago Bulls – 44 thuiszeges op rij — geëvenaard. Komende dinsdag kunnen ze het record tegen de Orlando Magic breken.
Rondo neemt sportieve wraak in Dallas
Rajon Rondo en de Mavericks hadden geen gelukkig huwelijk. Gelukkig vergaat het de 30-jarige spelverdeler een stuk beter in Sacramento. Bij zijn terugkeer in Dallas nam hij zijn ploeg bovendien aan de hand op weg naar de eerste Kings-overwinning in vijf wedstrijden tijd: 104-101.

Rondo was in totaal goed voor achttien punten, twaalf assist en vijf rebounds. DeMarcus Cousins had ook een groot aandeel in de zege, met 22 punten, 13 rebounds en 2 blocks. Aan de zijde van de Mavericks was vooral Chandler Parsons in goeden doen. Hij scoorde liefst 28 punten.
Maar even terug naar Rondo. Het publiek in Texas was op z’n zachtst gezegd niet bepaald blij met zijn terugkeer. Hij werd veelvuldig uitgejouwd, maar kennelijk kon dat de voormalig speler van de Boston Celtics niet deren. En terecht: als jij het laatste kan lachen, dan lach je nog altijd het best.

Kings-coach George Karl zei achteraf dat zijn team gebrand was om een beter resultaat neer te zetten dan tijdens kerst. Toen gaf Sacramento een voorsprong van zeven punten weg in de tweede overtime-periode, om vervolgens te verliezen door een driepunter van Deron Williams. Gelukkig voor de Kings had het sprookje ditmaal een fijner einde.
Score Sheet
Phoenix Suns @ Miami Heat: 92-108
San Antonio Spurs @ New Orleans Pelicans: 94-86
Sacramento Kings @ Dallas Mavericks: 104-101
Oklahoma City Thunder @ Golden State Warriors: 106-121
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen