NBA Recap: Golden State overklast San Antonio

CurryTwitter
De Golden State Warriors hebben vannacht maar weer eens laten zien dat ze verreweg het beste team in de NBA zijn. In eigen huis overklaste de ploeg van Steve Kerr de San Antonio Spurs met 120-90. Stephen Curry was natuurlijk weer de beste man van het veld. De point guard was goed voor 37 punten.
Vooraf hoopte iedereen op een spannende wedstrijd tussen de twee beste teams in de Western Conference. Daar was vrijwel geen minuut sprake van. Alleen in het eerste kwart kon San Antonio nog een beetje bijblijven (29-23). Vervolgens werd de vijfvoudig NBA-kampioen volledig van de mat gespeeld. Bij de rust was het verschil al vijftien punten. Alsof dat nog niet genoeg was, deden de Warriors er in het derde kwart nog een schepje bovenop. Curry en zijn ploeggenoten scoorden veertien punten meer in het derde bedrijf. Uiteindelijk zou er na 48 minuten een score van 120-90 op het bord staan.

Winnen lijkt niet meer genoeg voor de Warriors. Ze willen hun tegenstander volledig vernederen. In de laatste acht dagen versloeg Golden State de Cleveland Cavaliers (132-98), de Chicago Bulls (125-94) en de San Antonio Spurs allemaal met een verschil van minimaal dertig (!) punten!
De overwinning van vannacht maakte daarnaast een einde aan de zegereeks van de Spurs. De ploeg uit Texas had dertien wedstrijden op rij gewonnen. Ook was het alweer de 39ste opeenvolgende thuisoverwinning van de Warriors. De laatste thuisnederlaag vond plaats op 27 januari (!). Toen waren de Chicago Bulls na overtime te sterk.

Curry werd met 37 punten de topscorer aan de kant van de Warriors. De point guard raakte twaalf van zijn twintig schoten en noteerde zes drietjes. Ook stal hij vijf keer de bal en leed hij slechts één turnover. Na Curry waren het drie bankspelers die voor de meeste punten zorgden bij Golden State. Shaun Livingston en Brandon Rush waren allebei goed voor dertien punten. Marreese Speights noteerde er twaalf.
Kawhi Leonard, die als één van de weinige spelers bij de Spurs meer dan 25 minuten maakte, scoorde de meeste punten bij San Antonio. Hij had er zestien. LaMarcus Aldridge viel erg tegen. De forward had slechts vijf punten en raakte twee van zijn negen schoten. Door de overwinning is het verschil tussen de Warriors en de Spurs weer drie wedstrijden. Oklahoma City volgt op 8,5 wedstrijd.

DeMarcus Cousins is niet te stoppen
DeMarcus Cousins noteerde afgelopen zaterdag een nieuw persoonlijk record met 48 punten. Lang bleef dat record niet staan. Vannacht was hij namelijk goed voor 56 (!) punten. Ook had hij nog twaalf rebounds en vier assists.

Rajon Rondo zorgde vannacht voor een wel heel opmerkelijke wedstrijd. De point guard had twintig (!) assists, tien rebounds en slechts zeven punten. De briljante wedstrijd van Cousins was niet genoeg voor de overwinning. De Charlotte Hornets trokken na overtime aan het langste eind: 129-128.

De belangrijkste reden dat de Kings niet wonnen, was het geweldige optreden van Troy Daniels. De 24-jarige speler noteerde 28 punten. Hij schoot tien van zijn vijftien pogingen raak, waarvan acht drietjes.

James Harden leidt Rockets langs Pelicans
Net als Cousins is ook James Harden de laatste dagen niet te stoppen. In de drie voorgaande wedstrijden noteerde hij twee triple-doubles. Vannacht was hij er opnieuw dichtbij. De shooting guard van de Houston Rockets had 35 punten, elf rebounds en acht assists. Ook Trevor Ariza was belangrijk voor de Rockets. De forward noteerde 31 punten, waarvan acht drietjes.
Houston won uiteindelijk met 112-111 van de New Orleans Pelicans. Anthony Davis, de sterspeler van de Pelicans, moest na bijna negentien minuten het veld verlaten. Hij kreeg een elleboog in het gezicht van teamgenoot Tyreke Evans. Davis zou niet terugkeren.