NBA Playoffs Update #41: LeBron James draagt Cavs naar de Finals

De laatste stap voor de NBA Finals is dan daar. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

CAVALIERS OP RUG JAMES NAAR FINALS

DE HEADLINES

LeBron James droeg de Cavaliers op zijn rug om door te gaan naar The Finals. In een matige game 7 bleef Cleveland als laatste overeind staan. De club won met 87-79 van de Celtics. Deze wedstrijd had de laagste uitslag van een game seven in de NBA Playoffs sinds de Raptors in 2016 met 89-84 van de Pacers wonnen. Dat was tevens de laatste keer dat één van de twee teams in een game 7 niet meer dan 90 punten wisten te maken. Het was ook nog eens de wedstrijd met de minste punten van deze serie.
LeBron James speelde wel een geweldige wedstrijd met 35 punten, 15 rebounds en 9 assists; weer bijna een triple-double. Daarnaast heeft The King alle 48 minuten van de wedstrijd gespeeld. Dankzij z’n 35 punten heeft LBJ nu een gemiddelde van 34 ppg in de Playoffs dit seizoen. Ook had LeBron de block van de wedstrijd. Terry Rozier probeerde James te posterizen maar dat hield LeBron tegen. Jayson Tatum lukte het overigens wel om The King op een poster te zetten. Het meest memorabele moment van de wedstrijd was dan ook de dunk van de rookie.

WEINIG PUNTEN

Bij beide ploegen ging het over het algemeen niet zo lekker. De Cavaliers moesten Kevin Love missen. Daardoor begon Jeff Green in de basis. Boston schoot als team slechts 34,1% en nog geen 18% van achter de driepuntlijn. Cleveland deed het iets beter en schoot als team 45,5% en 25,7% van achter de driepuntlijn. Van alle basisspelers bij Cleveland scoorde alleen George Hill onder dubbele cijfers.
Bij de Celtics was Jayson Tatum de uitblinker. Behalve de dunk op LBJ had hij de meeste punten gemaakt. Vooral in het eerste kwart toen de Celtics aan een voorsprong werkte schoot de rookie de ballen er achter elkaar in. Zo liet hij zien zoals hij dat al heel het seizoen doet, dat hij een uitstekende mid-range game heeft.
Er werd niet veel gescoord in de wedstrijd, maar het was wel een nagelbijter. In de eerste helft bouwden de Celtics hun voorsprong uit maar de Cavaliers kwamen terug na een 12-4 run. In de tweede helft ging het wat meer heen en weer totdat de Celtics met 3 minuten voor tijd niet meer konden. Het lukte geen enkele speler om Boston weer terug in de wedstrijd te brengen terwijl Cleveland door ging met scoren. Of het de ervaring was van de Cavaliers, de hoge druk op de jonge spelers of het ontbreken van het clutch gene was maakt niet uit. Cleveland kwam als sterkste uit de strijd.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de Western Conference Finals moet game 7 nog gespeeld worden. De Rockets nemen het in eigen huis op tegen de Warriors. De verdedigend kampioenen staan met hun rug tegen de muur, terwijl de Rockets nog hopen op een fitte Chris Paul. Of de ervaren point guard kan spelen wordt een game-time decision. De Cleveland Cavaliers nemen het van donderdag naar vrijdagnacht op tegen de winnaar. Game 1 van de Finals staat gepland om 03:00 uur Nederlandse tijd.

Coverfoto: David Richard/USA TODAY