NBA Playoffs Update #4 – Raptors, Celtics en Pelicans op 2-0

De eerste wedstrijden van de NBA Playoffs zijn achter de rug. De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DEROZAN WIJST RAPTORS DE WEG

DE HEADLINES

De Toronto Raptors hebben een grote stap gezet richting de halve finales van de Eastern Conference play-offs. De thuiswedstrijd tegen de Washington Wizards in het Air Canada Center werd met 130-119 gewonnen door de Raptors. Bij deze wedstrijd was DeMar DeRozan de absolute ster van de show. Hij scoorde 37 punten met een field goal-percentage van 60,9%, gaf vijf assists en pakte vier rebounds. Daarnaast was zijn directe tegenstander in geen velden of wegen te bekennen. Bradley Beal, normaal ook gezien als een van de blikvangers van de Washington Wizards, haalde maar negen punten met een field goal-percentage van slechts 27,3%.

HIGHLIGHTS

UP NEXT

John Wall speelde wel een prima wedstrijd met zijn 29 punten en negen assists. J-Wall had wel vier turnovers maar zowel hij als de rest van de starters moeten beter presteren als ze de volgende ronde nog willen halen.
Van vrijdag op zaterdag om 02:00 Nederlandse tijd is de volgende wedstrijd. Als de Wizards die wedstrijd niet winnen, zijn de kansen nihil op de volgende ronde met een achterstand van 3-0.

GEEN IRVING, GEEN PROBLEEM

Ook de tweede wedstrijd eindigde in een overwinning voor de Boston Celtics. Giannis Antetokounmpo droeg de Bucks op zijn rug zoals je in de statistieken hierboven kunt zien, maar dat was niet genoeg om van Boston te winnen.
Jaylen Brown zorgde voor de meeste punten aan de kant van de Celtics. Met tien punten in één kwart en een schot percentage van ruim boven de 50% was de sophomore heel indrukwekkend. Dat is een grote upgrade van zijn vijf punten per wedstrijd in de play-offs van vorig jaar.

HIGHLIGHTS

UP NEXT

Ondanks dat de Milwaukee Bucks bijna 60% schoten vanaf de vloer, konden ze de nog vrij onervaren Celtics (Alleen Horford heeft veel ervaring in de postseason) niet verslaan. Vooral de vrije worpen moeten beter. Slechts 41,2% is ver onder de maat. Daarnaast moet de bank ook meer punten toevoegen aan het totaal om de serie om te gooien. Een 2-0 achterstand is geen goed begin maar nu mogen de Bucks het in hun eigen Milwaukee proberen.
Van vrijdag op zaterdagnacht om 03:30 Nederlandse tijd is de volgende wedstrijd. De Celtics zullen hun uitstekend begin proberen voort te zetten.

TRAIL BLAZERS OPNIEUW TELEURSTELLEND

De Trail Blazers speelden heel goed in de eerste helft. Na de rust ging het heel snel achteruit. Na het zwakke derde kwart kwamen ze pas met nog maar vijf minuten te gaan weer op voorsprong. De Pelicans sloten de wedstrijd echter goed af. Dankzij de man in vorm: Jrue Holiday, die 33 punten maakte, en de sterk spelende Anthony Davis wisten de Pelicans, tegen de verwachtingen in, 2-0 van de serie te maken. Rajon Rondo speelde ook een goede wedstrijd met 16 punten, tien rebounds en negen assists. De 32-jarige point guard behaalde dus bijna een triple-double met één assist te weinig.

HIGHLIGHTS

UP NEXT

Als de Pelicans in hun eigen stad de overwinningen ook weten te behalen met goed basketbal, dan moeten ze waarschijnlijk tegen de Warriors.
De Trail Blazers willen de serie in New Orleans weer gelijk maken. De eerste kans krijgen ze om 03:00 Nederlandse tijd van donderdag op vrijdagnacht.

Coverfoto: via Los Angeles Times