NBA Playoffs Update #39 – LeBron James leidt Cavaliers naar cruciale zege in Game 6

De laatste stap voor de NBA Finals is dan daar. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

LEBRON JAMES VERZORGT ZEVENDE WEDSTRIJD

DE HEADLINES

De Cavaliers hebben een zevende wedstrijd weten af te dwingen. In eigen huis won Cleveland met 99-109 van de Boston Celtics, vooral dankzij een fantastische wedstrijd van LeBron James. De Cavaliers begonnen moeizaam aan het duel en wisten moeilijk schoten te creëren. Tel hier de vroege hoofdblessure van Kevin Love bij op en de start van de thuisploeg was alles behalve ideaal. Ondanks deze problemen was het verschil aan het einde van het eerste kwart maar vijf punten. Met een 25-20 voorsprong begonnen de Celtics aan het tweede kwart, vooral dankzij een sterke start van Jaylen Brown (15 punten).
In het tweede kwart leken de Celtics al snel weg te lopen, maar dankzij een 14-3 run van de thuisploeg was deze voorsprong al snel verdwenen. De Cavaliers, nog steeds zonder Love, namen de leiding in het duel dankzij deze run. De voorsprong groeide zelfs naar tien punten dankzij veel balverlies van de Celtics (acht turnovers in de eerste helft). De Cavaliers zouden uiteindelijk na een sterk tweede kwart met een 43-54 voorsprong de eerste helft afsluiten. LeBron James speelde de volledige eerste helft en scoorde daarin 25 punten (3-4 van de driepuntlijn). Tijdens de rust werd duidelijk dat Kevin Love niet meer terug zou keren tijdens de wedstrijd.

LECLUTCH

Ondanks dit nieuws was de start van Cleveland in het derde kwart prima. Het verschil werd al snel naar iets minder dan twintig getild. Vervolgens zou de voorsprong van de Cavaliers het hele derde kwart rond de vijftien punten schommelen. Omdat LeBron James aan het einde van het derde kwart zijn eerste rustminuten kreeg, werd het gat nog een beetje gedicht door de Celtics: 73-83 na 36 minuten.
In het vierde kwart bleef het verschil zo rond de tien punten in het voordeel van de Cavaliers. LeBron James leek even licht aangeslagen nadat Larry Nance Jr. op zijn been was gevallen, maar hij kon gewoon door. Het was diezelfde LeBron James die de wedstrijd uiteindelijk besliste. Met twee trademark driepunters gooide hij in zijn eentje de wedstrijd in het slot: 99-109.
LeBron James was weer eens weergaloos. Met 46 punten, 11 rebounds en negen assist in 46 minuten was het The King die zo’n beetje in zijn eentje verantwoordelijk was voor een zevende wedstrijd. Hij schoot 7-33 van het veld en 5-7 van de driepuntlijn, waaronder dus die twee driepunters aan het einde van de wedstrijd. Bij de Celtics waren Terry Rozier (28 punten, zeven assists en 6-10 van de driepuntlijn) en Jaylen Brown (27 punten, 11-18 van het veld en 2-5 van de driepuntlijn) de uitblinkers.
Al Horford was compleet onzichtbaar tijdens de 37 minuten die hij speelde en had amper impact op de wedstrijd (zes punten, negen rebounds en vier assist). Vooral het aantal gemist vrije worpen (11-20) en het aantal turnovers (13) mogen als oorzaak worden gezien van deze nederlaag. De Celtics zijn nu 1-7 in uitduels tijdens deze NBA Playoffs.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de nacht van zondag op maandag zal het zevende en alles beslissende duel op het programma staan. De uitgangspositie voor de wedstrijd in Boston is simpel. De winnaar vertegenwoordigt de Eastern Conference in de NBA Finals.

Coverfoto: Ken Blaze / USA TODAY Sports