NBA Playoffs Update #30: Warriors winnen overtuigend bij Rockets


De laatste stap voor de NBA Finals is dan daar. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.


OVERTUIGENDE WINST GOLDEN STATE


DE HEADLINES

De Golden State Warriors hebben uitstekende zaken gedaan in de eerste wedstrijd van de Western Conference Finals. Kevin Durant was de grote man met 37 punten en hij had de gehele verdediging van Houston in zijn broekzak. Naast Durantula was ook Klay Thompson op dreef met 28 punten en zes driepunters. Draymond Green had de hoogste +- score van zijn team en was weer eens zichzelf toen hij al na twee minuten in de wedstrijd James Harden duwde na een score van Houston. Dit resulteerde in de snelste technische fout in zijn carrière.

STEPHEN CURRY

Curry eindigde de wedstrijd met 18 punten, 6 rebounds en 8 assists, maar had het moeilijk. Steve Kerr herkende dit en stak hem tijdens de wedstrijd enkele bemoedigende woorden toe.


Houston kreeg 41 punten van the beard en Chris Paul voegde daar nog eens 23 punten en 11 rebounds aan toe. Maar vooral problemen op Small Forward en Power Forward kwam de ploeg slecht uit. Trevor Ariza en PJ Tucker scoorden gecombineerd 9 punten en schoten 3-11 FG. Clint Capela had 12 punten en 6 rebounds. De Zwitser werd helaas vaak nog wel overgeslagen tijdens de wedstrijd. Dit terwijl hij met alle screens die er werden gezet, wel de meeste miss-matches had. Vooral in defensief opzicht liet Houston te veel steken vallen. Er stond te vaak een speler van de Warriors vrij om een score te maken. Het resultaat hiervan: 54 uncontested punten (waarvan 24 punten achter de driepuntslijn) voor Golden State.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de nacht van woensdag op donderdag om 3 uur spelen de Rockets hun tweede thuiswedstrijd. Een wedstrijd die nu al een must-win is, willen ze nog met een redelijk goed gevoel richting Oakland gaan.

Coverfoto: Troy Taormina / USA TODAY Sports

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen