NBA Playoffs 2019: 76ers op voorsprong na thuiszege

We zijn alweer aanbeland bij dag twintig van de NBA Playoffs. Net zoal gisteren stond er ook vandaag één duel op het programma. De 76ers versloegen in eigen huis de Toronto Raptors en staan hierdoor met 2-1 voor in de serie.

GAME 3: TORONTO RAPTORS 95 – 116 PHILADELPHIA 76ERS

THE HEADLINES

De 76ers hebben dankzij een fantastische Joel Embiid en een sterk vierde kwart de eerste van de twee wedstrijden in Philadelphia gewonnen. Nadat beide teams in Toronto een zege hadden geboekt, verplaatsten de serie zich afgelopen nacht naar Philly. Na het openingskwart was er nog geen gat geslagen. In het tweede kwart liepen de 76ers echter uit naar een voorsprong van tien punten. Nadat het derde kwart vervolgens weinig verandering met zich meebracht, brak het dominante vierde kwart van de thuisploeg aan. De 76ers wonnen het vierde kwart met 14-27, wat ruim voldoende zou zijn voor een overtuigende zege: 116-95.
Joel Embiid was samen met Kawhi Leonard de topscorer van het duel. De twee sterspelers duelleerden gedurende de wedstrijd en kwamen beide uiteindelijk uit op 33 punten. Het grote verschil was dat Embiid aanvallend gezien hulp kreeg van zijn teamgenoten. Jimmy Butler scoorde 22 punten en noteerde daarnaast negen rebounds en negen assists. Bij Toronto nam Pascal Siakam die rol op zich. De tweedejaars power forward schoot 20 punten binnen. De rest van het team kon de basket echter amper vinden. Kyle Lowry eindigde voor de zoveelste keer tijdens de playoffs onder de 10 punten (7 PTS, 5 REB en 5 AST) en probeerde op andere manieren impact te hebben op de wedstrijd. Het bleek echter niet genoeg te zijn om de benodigde uitzege te boeken.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Het vierde duel in deze serie is dan ook een must win voor de Raptors. Zondagavond om 21:30 wordt de tip-off van Game 4 verricht. Winnen de 76ers, dan lijkt de thuisploeg in een zetel te zitten. Winnen de Raptors, dan staat het 2-2 en kan deze serie weer alle kanten op.

(Cover Photo: Chris Szagola/Associated Press)