2016 NBA Play-Offs Preview: Thunder vs. Mavericks

Thunder - Mavericks
Na een fantastisch regular season gaan de NBA Play-offs weer van start! Kunnen de Golden State Warriors een repeat voor elkaar boksen of krijgen we een nieuwe NBA-kampioen? Zaterdag en zondag gaan de eerste wedstrijden van start en bij SportAmerika blikken we vooruit op alle first round series. In deze preview bespreken we de matchup tussen de nummers drie en zes uit de Western Conference: De Oklahoma City Thunder tegen de Dallas Mavericks.
Oklahoma City Thunder
Fans van de Oklahoma City Thunder hadden aan het begin van het seizoen een fijn vooruitzicht. Na jaren van blessureleed kon het seizoen eindelijk begonnen worden mét de grote drie: Kevin Durant, Russell Westbrook en Serge Ibaka. Met Billy Donovan als nieuwe coach zou de Thunder voor een titel moeten kunnen gaan dit seizoen. En met Durant en Westbrook, twee van de tien beste spelers in de NBA, is een titel altijd een realistisch doel.
Maar het Westen is sterk. En met een record voor de Golden State Warriors en een bijna net zo indrukwekkende reeks van de San Antonio Spurs viel het eigenlijk niet op, dat Oklahoma City eigenlijk een heel goed seizoen gespeeld heeft (55W-27L). Russell Westbrook strooide met triple-doubles en Kevin Durant was efficiënt als altijd. Dit in een seizoen waar men twijfelden of hij na zijn voeblessure van vorig jaar op zijn oude niveau terug kon komen.

Dallas Mavericks
De Dallas Mavericks leken een rampseizoen tegemoet te gaan na de mislukte trade voor DeAndre Jordan. Uiteindelijk bleven ze met Zaza Pachulia achter en voorafgaand aan het seizoen waren de verwachtingen laag. Maar Rick Carlisle is één van de beste coaches in de NBA. Met uitstekende werk van Wesley Matthews en zijn perimeter defense, een herboren Deron Williams, een tragere maar nog altijd uitstekende Dirk Nowitzki en een zeer goed spelende Chandler Parsons startten de Mavs het seizoen sterk en wisten ze de Play-offs redelijk eenvoudig te bereiken. Tel daarbij op de altijd nuttige J.J. Barea en David Lee in een voor hem passende rol en je hebt een oude door de wol geverfde groep met een verschrikkelijk slimme coach, die zomaar een outsider in het post-season zou kunnen zijn.


Season Series
De ploegen zijn elkaar dit seizoen al vier keer tegengekomen. In het regular season wist de Oklahoma City Thunder alle onderlinge duels te winnen.
22 november 2015 – Dallas Mavericks @ Oklahoma City Thunder – 114-117
13 januari 2016 – Dallas Mavericks @ Oklahoma City Thunder – 89-108
22 januari 2016 – Oklahoma City Thunder @ Dallas Mavericks – 109-106
24 februari 2016 – Oklahoma City Thunder @ Dallas Mavericks – 116-103
Het vierde kwart
Voor Dallas is het belangrijkste, dat ze Russell Westbrook en Kevin Durant zo goed mogelijk af proberen te stoppen. Durant’s efficiëntie is al heel het seizoen van een ongekend niveau en de Thunder hebben nog geen wedstrijd verloren als Russell Westbrook een triple-double op het scorebord zette. Aan Dallas dus de taak om zoveel mogelijk de bal in de handen van de andere spelers van de Thunder te krijgen. Zeg nou zelf. Je ziet liever Dion Waiters een jumpshot nemen dan Durant als tegenstander. Ook het tempo zal voor Dallas van levensbelang zijn. De Thunder heeft op vrijwel iedere positie meer snelheid en atletisch vermogen. Als de Mavericks de Thunder laten rennen zullen ze onder de voet gelopen worden. De Mavericks zullen er dan ook waarschijnlijk alles aan doen om het tempo in deze series zo laag mogelijk te houden.
Wel opvallend is het dat de Thunder dit seizoen het team is wat het meest verloren heeft, terwijl ze met een voorsprong het vierde kwart in gingen. Voor de ploeg uit Oklahoma City is het erg belangrijk dat de ploeg niet alleen scherp begint, maar de klus ook klaart als het ertoe doet.


Voorspelling
Naar alle verwachting zal de Thunder niet veel moeite hebben om de Mavericks te verslaan, zeker aangezien de Mavericks ook Chandler Parsons moeten missen door een blessure. Natuurlijk zijn de Mavericks ervaren en hebben ze best wel een kans om wedstrijd of misschien zelfs twee winnen, maar uiteindelijk zal Oklahoma City aan het langste eind trekken. Al is het puur op de individuele klasse van Westbrook en Durant.


Buckets series preview

Speelschema
Let op! Er is rekening gehouden met tijdsverschil en dus is de Nederlandse datum en tijd weergegeven in onderstaand schema.
Game 1 – Zondag 17 april 2016 om 3:30 @ Oklahoma City
Game 2 – Dinsdag 19 april om 2:00 @ Oklahoma City
Game 3 – Vrijdag 22 april om 1:00 @ Dallas
Game 4 – Zondag 24 april om 2:00 @ Dallas
In dien nodig zullen de overige games in Amerika op 25, 28 en 30 april plaatsvinden. Indien deze niet overdag gespeeld worden en dus in Nederlandse tijd ’s nachts uitgezonden worden, zou dat dus betekenen dat deze data net als in bovenstaand schema een dag later zijn.


Poll: Wat denk jij?

polls


Foto en edit: Mike Tibbert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen