NBA Komende Week: de Nets zonder Hollins tegen de Spurs

Brooklyn Nets v. Philadelphia 76ers
Elk team speelt 82 wedstrijden in het reguliere seizoen en daarna nog een aantal extra als de play-offs worden gehaald. Als NBA-fan wil je het liefst alle wedstrijden kijken, maar dat is niet altijd mogelijk. In deze rubriek de wedstrijden en match-ups die je de komende week niet mag missen.
San Antonio Spurs vs. Brooklyn Nets dinsdagnacht 1:30
Morgennacht is het de eerste wedstrijd van de Brooklyn Nets zonder hoofdcoach Hollins en General Manager Billy King. De Russische eigenaar, Mikhail Prokhorov, zag de teloorgang van de Nets en vond dat er iets moest veranderen. Lionel Hollins werd ontslagen en King nam ontslag.


Tijd voor het team uit Brooklyn om vooruit te denken en de slechte vorm van dit seizoen voorbij te laten gaan. De eerste wedstrijd is al meteen een zware, want de San Antonio Spurs draaien een zeer goed seizoen. Kawhi Leonard groeit meer en meer uit tot de belangrijkste speler van het team en ook tegen de Nets zal hij zich vast en zeker weer laten gelden.
Boston Celtics vs. New York Knicks woensdagnacht 1:30
Tussen Boston en New York City ligt maar een kleine 214 mijl (345 kilometer). Qua afstand zouden wij in Nederland al spreken van een ‘streekderby’, maar beide teams hebben de missie om liefst in de nabije toekomst mee te doen om het kampioenschap in de NBA. Oude tijden moeten herleven in het Oosten.
Beide teams zijn dan aan het rebuilden. De Celtics doen het al een aantal jaren en de New York Knicks hebben hun vizier ook weer naar boven gericht na een afschuwelijk seizoen 2014-2015. Toch verschillen beide teams van elkaar. Bij de Celtics zijn de starters aardig aan elkaar gewaagd en bij de Knicks moeten ze het toch hebben van (super)sterren als Carmelo Anthony en rookie (en ‘alleskunner’) Kristaps Porzingis.

Miami Heat vs. Los Angeles Clippers donderdagnacht 4:30
Een leuke match-up van twee teams die net niet de top van de league aan kunnen tikken. De Clippers jagen al jaren op een plek bovenin, maar de Oklahoma City Thunder, San Antonio Spurs en de Golden State Warriors zijn de Clippers de afgelopen tijd te slim af geweest. Dat terwijl de Clippers wel spelen met een ‘Big Three’ bestaande uit Chris Paul, Blake Griffin (die overigens geblesseerd is) en DeAndre Jordan. De rest van het team is gewoon te matig.


In Miami weten ze alles van het begrip ‘Big Three’. Een kleine twee jaar geleden speelde LeBron James in het rode shirt van Miami en wisten ze wel wat winnen was. De tijd nadat James terug naar Cleveland vertrok waren niet slecht, maar de top van de league werd niet meer gehaald. Hoe graag ze die tijden ook zouden willen herleven in het zonnige Miami. Donderdag wordt beslist wie de best of the rest zal zijn.
Cleveland Cavaliers vs. San Antonio Spurs vrijdagnacht 2:00
De San Antonio Spurs kwamen eerder in deze rubriek al voorbij, waar ook al werd geschreven dat de Spurs goed bezig zijn dit seizoen. Vrijdagnacht kunnen ze eindelijk zien hoe ze er nu echt voor staan tegen de Cleveland Cavaliers. Daarnaast is het ook voor Leonard een graadmeter om tegen de grote King James te spelen.

Voor Cleveland is het ook een goed moment om te kijken of ze opgewassen zijn tegen het Westen. De Golden State Warriors lijken aardig grip te hebben op de Cavaliers en James. De vraag is of alleen de Warriors dat hebben of ook de San Antonio Spurs. In de wedstrijden van de Warriors tegen de Cavaliers was het vooral de taak om LeBron aan banden te leggen om de aanval te ontregelen. Een mooi moment voor Leonard om hetzelfde te doem en hem een kleine nachtmerrie te bezorgen.
Dallas Mavericks vs. Chicago Bulls zaterdagnacht 2:00
Dat beide bovenstaande teams de play-offs gaan halen lijkt een zekerheid. Daar is het hem in dit duel zeker niet om te doen. Beide teams zijn wat wisselvallig, maar eindigen altijd wel rond plaats vier, vijf of zes. Dat is iets waar we wel vanuit mogen gaan
De strijd in dit duel gaat toch tussen de twee grote heren op het veld. Dirk Nowitzki en Pau Gasol. Beide al op een aardige leeftijd en zijn bezig met hun laatste jaar/jaren als NBA-speler. De twee Europeanen zijn in al die tijd onwijs belangrijk geweest voor het team waarvoor ze speelden en hebben ook veel betekend als ambassadeurs van de NBA in Europa. De vraag is welke van de twee (nog) de betere is en wie er met een slecht gevoel, twee versleten knieën en een kromme rug het speelveld zal verlaten.
Beiden kwamen elkaar onlangs op social media nog tegen en toen haalde Nowitzki nog even uit naar Gasol.


Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen