NBA HR: Thunder klaren klus in eigen huis

donovan-westbrook-durant
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een overzicht met de belangrijkste hoogtepunten van een nacht vol Amerikaans basketbal. Met vandaag: game six tussen San Antonio Spurs en Oklahoma City Thunder.
OKC naar Western Conference Finals
Na een sterke overwinning afgelopen woensdagochtend, hebben de Thunder vannacht in eigen huis de klus geklaard. Een ijzersterke eerste helft zorgde voor een voorsprong van 22 punten bij de rust. Dit bleek genoeg voor de overwinning en een trip naar de Western Conference Finals, waar ze het opnemen tegen de Golden State Warriors. Het is voor Durant en Westbrook de vierde keer in de WCF, voor het laatst twee jaar geleden. Slechts één keer wisten ze hierin te winnen, namelijk in 2012 toen de Heat uiteindelijk te sterk waren in de Finals. De eerste wedstrijd tussen OKC en Golden State zal dinsdagochtend worden gespeeld in Oakland.
Coach Pop had wel wat te zeggen over de eerste helft van zijn team.

Sterke Durant
In game one was de vorm van Durant ver weg. De forward kwam in die wedstrijd tot slechts zestien punten. Daarna nam Durant de series min of meer over en ook vannacht was hij belangrijk. Durant schoot 50% van het veld en was perfect van de vrijeworplijn voor een totaal van 37 punten. Zoals hieronder te lezen is Durant een zekerheid in dit soort potjes.


Westbrook en Roberson
Natuurlijk was ook Westbrook weer belangrijk voor de Thunder. Naast 28 punten liet hij ook weer twaalf assists noteren. Naast de twee grote sterren, straalde vannacht ook Andre Roberson. De wing van OKC staat normaal gesproken vooral bekend om zijn verstikkende defense, maar vannacht schoot Roberson ook met scherp van diep. Hij raakte drie van de vijf schoten van diep en speelde Kawhi Leonard voor een groot deel uit de wedstrijd.
https://www.youtube.com/watch?v=SWhHQxkM_UE


Het einde van The Big Fundamental?
Het is al een tijdje, zo niet jaren speculeren over het afscheid van Tim Duncan. Vannacht kan zo maar de laatste keer zijn geweest dat we Duncan in de NBA zagen spelen. Mocht dat het geval zijn, dan sloot hij in ieder geval af in stijl. De hele series was Duncan al niet overtuigend, maar vannacht draaide hij de klok nog één keer terug. Met negentien punten en een plus/minus van +13 liet The Big Fundamental zien dat hij het nog altijd kan. In de slotsecondes werden de klasse en het respect voor en van Duncan treffend in beeld gebracht.


Box Score
San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 99-113

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen