NBA Highlight Reel: Cavaliers winnen Game 3

game 3 lbj dunk
Na twee kansloze nederlagen in Oakland waren de Cleveland Cavaliers erop gebrand in hun eigen Quicken Loans Arena er een wedstrijd van te maken. De Golden State Warriors bleken in de eerste twee wedstrijden van de NBA Finals van een ander kaliber te zijn dan de tegenstand die de Cavaliers tot dan toe in het oosten gehad hadden. Zonder Kevin Love, die vanwege een waarschijnlijke hersenschudding niet in staat was om te spelen, leidde een fantastische LeBron James zijn equipe langs de ploeg van Stephen Curry. Een eclatante 120-90 overwinning voor de Cavaliers was het gevolg.
3 Games, 3 blowouts
Dat de Cavaliers van plan waren uit een ander vaatje te tappen werd al meteen duidelijk. Een vlammend eerste kwart leidde tot een voorsprong van maar liefst zeventien(!) punten van de Cavaliers na twaalf minuten basketball. Deze klap kwamen de Warriors nimmer teboven, zodat er voor de derde keer in drie wedstrijden sprake was van een blowout.
Waar de Cavaliers in voorgaande rondes tegen Eastern Conference tegenstand regelmatig uitmuntend schoten was dit tot nog toe nog niet gelukt tijdens de Finals. De onvoorspelbare J.R. Smith wees zijn ploeg de weg vanaf achter de driepuntslijn en zorgde met zijn 20 punten voor een zeer welkome productiefactor aan Cleveland-zijde.
Eindelijk leek de aanval van de Cavaliers weer eens op een geoliede machine. Kyrie Irving liet zijn waar hij op offensief toe in staat was en LeBron James liet nog maar eens zien dat spectaculaire dunks nog steeds in zijn arsenaal te vinden zijn. Hoogtepunt van de wedstrijd was deze alley-oop dunk van King James himself. Een play als in de hoogtijdagen van James’ periode in Miami met aangever Kyrie Irving in de rol van Dwyane Wade.

Het staat inmiddels buiten kijf dat James één van de grootste spelers aller tijden is. Met inmiddels meer dan 45.000 minuten op een NBA-veld lijkt er bij de 31-jarige ster uit Akron, Ohio nog weinig slijt op te zitten. James schoot zelfs één van zijn twee driepunters raak, iets waar hij al tijden moeite mee heeft. En passant passeerde James nog even snel Kobe Bryant op de ranglijst van meeste punten in de NBA-Finals; James staat nu op plaats 10.


Aan Warriors-zijde zal er vooral door de vijf starters beter gespeeld moeten worden. Na Game 1 die door de bank werd gewonnen en Game 2 waarin Draymond Green excelleerde was er in Game 3 niemand die de Warriors kon redden. Een schotpercentage van 42 procent bleek niet genoeg te zijn tegenover de 52 procent van de Cavaliers. Het matige optreden van de Warriors komt mooi naar voren in de volgende statistiek:


Zaterdagochtend vroeg wordt Game 4 in Cleveland gespeeld. De mannen van Tyronn Lue zullen alles op alles zetten om hun homecourt te verdedigen en een Game 6 in eigen huis af te dwingen.
Bonus:
De Warriors houden gewoon niet de derde wedstrijd in een play-offserie.

  • Game 3 @ HOU: GSW – 96, HOU 97
  • Game 3 @ POR: GSW – 108, POR 120
  • Game 3 @ OKC: GSW – 105, OKC 133
  • Game 3 @ CLE: GSW – 90, CLE 120

Neemt natuurlijk niet weg dat de Warriors in alle series aan het langste eind trokken.
Foto: Twitter

  1. Saai hoe veel wedstrijden deze play-offs in blowouts eindigen, mooi dat Cleveland eindelijk weer eens tot basketballen kwam. Vond het al vreemd dat het gehavende team van vorig jaar meer weerstand bood dan het huidige team. Waarom die vreselijk nuttige Mozgov zo over het hoofd wordt gezien door de coach is mij een raadsel…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen