NBA History: Duo's uit elkaar

Afgelopen zomer was misschien wel het waanzinnigste offseason ooit. Wel twaalf grote namen zijn van team veranderd waaronder Chris Paul, Gordon Hayward, Paul George en Carmelo Anthony. Ook zijn er bij de minder grote sterren wat verhuizingen geweest waaronder de D’Angelo Russell en Brook Lopez trade. De meest merkwaardige verandering is de Kyrie Irving – Isaiah Thomas trade. Uncle Drew wilde opeens weg bij de Cavaliers. De Celtics wilden hem maar al te graag hebben en leverden een hoop in. Dat betekende het einde van één van de beste duo’s in de NBA van vandaag.

EINDE JAMES EN IRVING

Het vertrek van Irving betekende dat het einde van de 2 Crowns bij de Cavaliers. Geen James en Irving meer. Een leuk basketballend duo wat de machtige Warriors wist te verslaan door terug te komen van een 3-1 achterstand in the finals. Ze schreven samen geschiedenis, maar Uncle Drew wilde toch echt vertrekken. Daarom is het tijd om een blik te werpen op andere legendarische duo’s die ooit uit elkaar zijn gegaan.

Irving & James

MIAMI HEAT BIG THREE

Dit is eigenlijk geen duo, maar het ging in Miami toch vooral om de combinatie van Dwyane Wade en LeBron James. The King kwam naar Miami voor zijn ring. Na het uiteindelijk winnen van twee finals besloot LBJ om in 2014 terug te keren naar zijn thuis, Cleveland, Ohio. Inmiddels zijn de twee weer herenigd, maar of dat goed genoeg is om nog een ring te winnen, dat weten we pas aan het eind van het jaar.

Big Three

NUGGETS DUO

De NBA heeft niet lang kunnen genieten van de one-two punch Allen Iverson en Carmelo Anthony. De twee supersterren speelden tussen 2006 en 2008 samen, totdat The Answer werd getrade naar Detroit. Behalve het behalen van de play-offs bereikten de twee niet veel in Denver.

Team Cornrows (Stephen Dunn/Getty Images Sport)

PENNY & SHAQ

Shaquille O’Neal heeft in zijn carrière met veel sterren samengespeeld. Het eerste dodelijke duo vormde hij al bij zijn eerste team. In Orlando speelde hij samen met Penny Hardaway. Samen behaalden ze de play-offs maar ze verloren van Michael Jordan en de Bulls. Toen Shaq een free agent was, verliet hij Penny en koos hij voor de Lakers, wat ons brengt bij het volgende duo.

Shaq & Penny Double High-five (Fernando Medina/NBAE via Getty Images)

BACK TO BACK, TO BACK

Shaq en Kobe zijn discutabel het gevaarlijkste duo ooit. O’Neal kwam naar de Lakers in hetzelfde jaar dat Kobe Bryant werd gedraft. Via de Hornets verkregen de Lakers de toen nog hele jonge Kobe. In het jaar 2000 begon het duo pas echt te slopen. Ze wonnen dat jaar hun eerste championship samen. Er volgde nog twee achter elkaar. Na een grote ruzie tussen de twee supersterren werd Shaq getrade naar Miami Heat. Hij won daar samen met Dwyane Wade nog een ring voordat The Black Mamba opnieuw back to back championships won met zijn Lakers.

Beste duo ooit? (Jed Jacobsohn/Getty Images)

MJ BULLS ERA

De jaren negentig waren van Michael Jordan en de Bulls (na de twee wonderbaarlijke seizoenen van de Pistons). MJ speelde samen met Scottie Pippen in Chicago. Dit duo wordt door velen gezien als de beste combinatie ooit. De Bulls wonnen wel zes keer de finals. Dat hadden er misschien nog meer kunnen zijn als Jordan geen ‘pauze’ had genomen. Na een carrière switch kwam MJ weer terug om nog eens drie keer achterelkaar een ring te winnen samen met Pippen. In 1999  stopte Air Jordan opnieuw met basketball. Scottie Pippen werd getrade naar de Houston Rockets. De twee kwamen elkaar voor het eerst weer tegen on the court in 2002 in een wedstrijd tussen de Wizards en de Trailblazers. Vooraf aan de wedstrijd hielden de spelers het zakelijk met een fist bump. Beiden wisten geen grote prijzen meer te pakken.

Pippen zoals gewoonlijk op de achtergrond (Jonathan Daniel/Getty Images)

CUPCAKE

Waarschijnlijk is dit het meest bekritiseerde vertrek van een superster ooit. We hebben het natuurlijk over Kevin Durant. Hij kreeg zoveel kritiek dat hij afgelopen zomer toegaf dat hij heel snel spijt kreeg van zijn beslissing. Uiteindelijk heeft hij toch zijn ring gewonnen. Hij had al vele andere prijzen zoals de MVP trofee in zijn kast staan. Het gaat na je carriere toch echt om de hoeveelheid ringen die je hebt.
Ook al heeft KD een championship gewonnen. de Warriors van 2016-2017 zijn waarschijnlijk de minst gerespecteerde kampioenen ooit. Kevin Durant verliet namelijk zijn dynamic duo partner Russell Westbrook. Na een hoop play-off series en zelfs met 3-1 voor te hebben gestaan tegen de Warriors, besloot cupcake om zich aan te sluiten bij het team wat de Thunder uitschakelde in de play-offs. Russell Westbrook won vervolgens wel de MVP-award maar of hij ooit een ring gaat winnen met zijn loyaliteit is de vraag.

(Top photo: twitter.com)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen