NBA Highlight Reel: Kawhi de killer, Morris vecht het uit

Kawhi
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, en een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.
1. Fight Club
Verliezen doet wat met een mens. Veel verliezen doet nog meer. De Phoenix Suns verloren maar liefst 24 van hun laatste 26 wedstrijden en de immer sympathieke Markieff Morris (kuch) heeft er klaarblijkelijk genoeg van gehad. Tijdens een time-out in het eerste kwart ging hij zijn frustraties uitleven op ploegmaat Archie Goodwin, die het niet pikte en dus in de clinch ging met Morris. De twee vechtersbazen moesten door de Phoenix staff en ploegmaats uit elkaar getrokken worde en zo bereikte men vannacht ongeziene laagtes daar in Phoenix in de verlieswedstrijd tegen de Warriors.

2. Acy spiket Okafor
Van block-shot machines à la Gobert en Whiteside zijn we het intussen gewoon: monsterblocks. Van Quincy Acy natuurlijk net iets minder. Hier pakt hij uit met een perfect getimede block op Jahlil Okafor van de 76ers, wanneer hij in laatste instantie overkomt van de help-side. De vraag is dan: “als je dan toch zo hoog klimt, kan je dan niet gewoon beter de bal ‘wegplukken’ en zo je team balbezit geven?”

3. Kawhi is een koele killer
Kawhi Leonard is nu niet meteen de verpersoonlijking van alles wat emotie en passie, en zijn stoïcijnse manier van doen past gewoon heerlijk bij het collectieve denken van de San Antonio Spurs. Ik betrapte hem een paar dagen eerder, tijdens het duel met de Lakers, op een glimlach en dat moet zowat de grootste publieke openbaring van emoties voor hem geweest zijn dusver in zijn nog jonge loopbaan. Die ijskoude benadering van het spel heeft heel duidelijk ook zijn voordelen. Woensdagnacht beleefden de Spurs een ietwat onverwacht zware wedstrijd tegen Orlando en kwam het neer tot op de laatste seconden met de bal in de handen van Leonard bij een stand van 96-96. Let it be known: Kawhi is een ijskoude killer!


4. Gebroken raketten
De malaise bij de Houston Rockets blijft aanhouden. Het onstslaan van McHale en de verhoopte opflakkering onder interim-coach JB Bickerstaff heeft niet het juiste effect gehad. De constante chaos omtrent sterspelers Harden en Howard en enfants teribbles als Lawson en Smith vertaalt zich al langer in wanprestaties op het veld. Dit was woensdagnacht niet anders in het duel met de Portland Trailblazers, ondanks sterke individuele cijfers van Dwight Howard en James Harden. Zowel spelers als de coach omschreven hun ploeg als “gebroken en gefragmenteerd”.


5. David versus Goliath
Afgelopen nacht werd in Boston het spannende duel tussen de Celtics en de Los Angeles Clippers uitgevochten. Met nog een kleine twintig seconden te gaan in de reguliere speeltijd en een kans om de wedstrijd te winnen, komt All-Star Isaiah Thomas, na een switch, in een isolatie situatie tegenover verdedigende reus DeAndre Jordan te staan. Met andere woorden, 1,70m tegenover 2,11m!
Jordan speelt hier, gezien zijn gestalte en positie, echt solide defense, maar het is IT4’s kwieke step-back die uiteindelijk de overtime afdwingt.

Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen