NBA Highlight Reel: niet-zo-saaie Spurs, Smart de haai, Jennings keizerlijk

Spurs
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA Recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.
1. De Spurs saai? GTFO!
De San Antonio Spurs (30-6) blijven maar winnen, zo ook vanavond in Milwaukee. Dit gebeurt vervolgens ook nog eens op misschien wel de mooist mogelijke manier. De Spurs spelen teambasketbal; de bal gaat altijd rond; voorafgaand aan een wedstrijd is nauwelijks te voorspellen wie er vanavond het meeste gaat scoren. En toch… toch komen de Spurs – na ruim twintig jaar dominant te zijn met teamspel – bij vele NBA-volgers niet af van het stigma “saai”. Het ontbreken van poster dunks, Rucker Park-achtige dribbelescapades en 40-punten-explosies van individuele spelers lijkt sommige basketbalvolgers nog altijd te storen bij het kijken van San Antonio. Wel, aan deze groep NBA-fans het volgende advies: KIJK eens daadwerkelijk naar de huidige Spurs… (jup, dat is Aldridge die hier op de Greek Freak dunkt)


2. Nog niet overtuigd van het spektakel-gehalte van de Spurs?
Ok. Strenge jury, zeg. Ziehier ‘Bewijsstuk B’: Jonathon Simmons – uiteraard heeft San Antonio ook dit jaar een volledig anonieme topbankspeler weten op te duikelen – met een tamelijk nasty dunk op de fast-break:


3. Slotpleidooi…
Toegegeven, de Bucks verdedigden op ‘Level: garbage‘ vannacht. Maar de Spurs van 2015-2016 straffen weak ass defense van tegenstanders genadeloos af. Na een simpele hand-off van Tim Duncan uit de post lijkt Kawhi Leonard aan het einde van zijn actie te besluiten alsnog eventjes een uitroepteken-dunk te maken. Saaie teams gaan hier voor de lay-up…


4. Opgepast: Marcus Smart in de buurt!
Marcus Smart, veelbelovend tweedejaars guard van de Boston Celtics, is een verdedigend beest. Bloeddorstig fanatiek, atletisch als geen ander en bereid risico in zijn mandekkingsspel te leggen. Hieronder een passend voorbeeld, uit de gewonnen wedstrijd in Brooklyn van vannacht. Kan ‘Het Internet’ als de wiedeweerga het dreigende Jaws-muziekje onder deze GIF monteren?


5. Brandon Jennings, keizer van het mensenrijk
Dit statement behoeft geen verdere uitleg. De beelden zeggen genoeg:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen