NBA Highlight Reel: LeBron James voor de zesde keer op rij in Finals

JamesIguodala
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een overzicht met de belangrijkste hoogtepunten van een nacht vol Amerikaans basketbal. Vandaag: de beslissing in de Eastern Conference Final. De Cleveland Cavaliers verslaan de Toronto Raptors en staan in de NBA Finals
King James
Het is LeBron James weer gelukt. Het bereiken van de NBA Finals. In Canada werden de Toronto Raptors met 113-87 verslagen. Het is de zesde keer op rij dat LeBron James in de finale staat van de play-offs. Hij is overigens niet de enige James die dit presteert. Ook James Jones speelt voor de zesde keer op rij de finale. Jones speelt vanaf 2011 samen met LeBron James en is hem achtervolgt toen King James terugkeerde naar de Cleveland Cavaliers.
LeBron James was vannacht op stoom in de wedstrijd tegen de Raptors, samen met Kyrie Irving. De forward houdt er een aardige statsheet op na met 33 punten, drie blocks, elf rebounds en zes assists. Net als in de vijfde wedstrijd doet Irving niet veel onder. Hij noteerde 30 punten, drie steals, vier rebounds en negen assists. Het duo was niet te stoppen voor de Toronto Raptors. Zeker niet met behulp van Kevin Love en JR Smith.

IJskoude Raptors
Voor de Raptors was het lastig om het net te vinden van afstand in de eerste helft. Er gingen maar twee driepunters raak van de twaalf pogingen. In de tweede helft, toen het kwaad al geschied was, bracht Kyle Lowry leven in de brouwerij. Van afstand lukte het hem wel om het net te vinden in de tweede helft. Hij scoorde 18 punten in het derde kwart. Uiteindelijk eindigt hij de wedstrijd met 35 punten.

@kyle_lowry7 knocks down the jumper for the @raptors! #phantomcam

Een video die is geplaatst door NBA (@nba) op


Bij de Raptors kon alleen DeMar DeRozan Lowry assisteren. Hij scoorde 20 punten. De rest van zijn teamgenoten kwamen niet boven de dubbele cijfers uit qua punten. In de gehele wedstrijd zag je de overtuiging bij de Cleveland Cavaliers terug. De scherpte die je bij de Raptors mistte. Eerder in de serie liet Biyombo zich van zijn sterke kant zien onder de basket, vannacht was zijn slechte kant aan de beurt. In de strijd om de bal geeft hij Kevin Love een elleboog in het gezicht. Zijn reactie kort daarna spreekt niet van veel sportiviteit.

Drake vs James
LeBron James en Drake hebben het al vaker met elkaar ‘aan de stok’ gehad, op een leuke manier. Zo ook vannacht weer. LeBron James probeert Drake te intimideren, die zijn stoel bijna in het veld heeft neergezet. Drake kan er om lachen en na de wedstrijd is het respect tussen de twee heren weer terug. Nadat James Drake tegenkomt in de spelerstunnel geeft James een vriendschappelijke knuffel. In een interview na de wedstrijd blaast LeBron James nog even een loftrompet op voor de fans in Toronto die zich geweldig gedragen hebben.


Prijzenpakker Lue
Wie het voor het begin van het seizoen had gezegd dat Tyronn Lue met de Eastern Conference Final beker in de hand zou staan als coach van de Cavaliers, was waarschijnlijk niet goed wijs. Maar het geschiedde. Lue nam het stokje over van Blatt en heeft met een team vol supersterren vrij gemakkelijk de NBA Finals bereikt.

Coach Lue raises the Eastern Conference Championship 🏆

Een video die is geplaatst door NBA (@nba) op


In de NBA Finals zijn de Golden State Warriors of de Oklahoma City Thunder de tegenstander. De Thunder staan met 3-2 voor in de serie en vannacht om 3 uur, Nederlandse tijd, spelen de twee teams de zesde wedstrijd van de serie. Wie er in de finale staat maakt voor JR Smith niet uit. Hij heeft de eerste beker al binnen en is gehaaid om de tweede beker dit seizoen ook binnen te halen.

  1. Als je de Starters hebt gekeken en een beetje InsideThe NBA heb je jullie blogs niet meer nodig heh… is bijna 1 op 1 copy paste alles. Zelfs de fragmenten.. valt wel op, is al tijden zo. Wanneer gaan jullie zelf wedstrijden analyseren en niet klakkeloos alles overnemen wat de heren van nba.com of TNT zeggen? Ik vind het wel jammer, want er is genoeg te schrijven over de gameplay, de bench, de nba draft, de buitenlandse spelers die een overstap gaan maken, de wereld rondom de spelers (makelaars, vrouwen, geldzaken)… Jammer dat jullie oude wijn in nieuwe zakken doen, steeds maar weer. Dat kan beter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen