Een 20-game hitting streak voor Xander Bogaerts

Xander Bogaerts
In de vierde inning van het duel tegen de Toronto Blue Jays sloeg Xander Bogaerts de bal hard door het midden voor een single. De 23-jarige shortstop van de Boston Red Sox verlengde zijn hitting streak naar 20 wedstrijden (langste reeks in de MLB).
Bogaerts heeft het stokje overgenomen van zijn teamgenoot Jackie Bradley Jr. die zijn reeks deze week zag eindigen op 29 wedstrijden met een honkslag. Xman is nog ver verwijderd van het MLB-record van Joe DiMaggio: 56-game hitting streak in 1941.
In de reeks slaat Bogaerts 34-uit-87, goed voor een .391/.430/.598 slashline, met vier homeruns, achttien runs en dertien binnengeslagen punten.
Over het gehele seizoen staat de geboren Arubaan vierde in de MLB met een .345 slaggemiddelde, veertiende met een .398 on-base percentage, tweede met 68 honkslagen en vijfde met een 2.7 fWAR. De puzzelstukjes vallen in elkaar.


Bogaerts, trots drager van een FC Barcelona shirt tijdens warming-ups, is hard op weg om verkozen te worden als de startende shortstop voor de American League tijdens de 2016 MLB All-Star Game in San Diego (12 juli).

Foto: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen