NBA Highlight Reel: King Klay en King Boogie

KlayThompson
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball. Met vandaag: Klay Thompson laat zien hoe goed hij is, de pick-up lines van Boogie Cousins en DeAndre Jordan laat geen spaan heel van de Nuggets.
1. King Klay heerst over Sixers
Klay Thompson was vannacht de gevierde man in de zege van de Golden State Warriors over de Philadelphia 76ers (105-117). Met liefst veertig punten troefde hij collega-scherpschutter Stephen Curry af in de strijd om de topscorerspositie. Extra leuk weetje: Thompson en Curry hebben nu gezamenlijk 600 driepunters raak geschoten. Da’s niet mis!

2. King Boogie en z’n pick-up lines
De Kings lieten vannacht niet alleen hun handen en voeten spreken (ze wonnen met 111-133 van de Dallas Mavericks, die inmiddels moeten vrezen voor de play-offs) maar zijn ook rap van tong buiten het veld. In het kader van “een goede pick-up game is niet compleet zonder pick-up lines” moesten de spelers hun beste openingszinnen presenteren. Wie anders dan Boogie Cousins (vannacht goed voor 20 punten, 12 rebounds en 5 assists) had de mooiste in huis.

3. Mailtje niet gelezen
Jordan Clarkson had kennelijk zijn mail niet goed gelezen. Byron Scott had immers nog zo gezegd tegen zijn spelers dat ze hun best niet mochten doen, om zo de beste kansen te hebben in de draft lottery komende zomer. Gelukkig is D’Angelo Russell aanwezig om goed basketball te voorkomen. De Lakers verloren dan ook kansloos met 101-88 van de Washington Wizards.


4. Harden zegt ‘zit!’
Jordan Hill zou een uiterst gehoorzame labrador zijn. James Harden komt aanlopen, blaft ‘zit!’ naar de bedreadlockte speler van de Indiana Pacers, en Hill besluit inderdaad op zijn billen te gaan. Pootjes omhoog, bot in de bek, en het plaatje is compleet. Ware het niet dat Hill en zijn Pacers de Rockets van Harden een gevoelige tik uitdeelden door met 101-104 te winnen. De Rockets zijn nog steeds niet zeker van de play-offs, en de Pacers gaan juist de goede kant op.

5. Clippers officieel naar play-offs
Dankzij hun eenvoudige thuiszege (90-105) op de Denver Nuggets hebben de Los Angeles Clippers zich officieel geplaatst voor de play-offs van de NBA. Daar mogen ze vooral DeAndre Jordan voor bedanken. De scheelkijkende center van de Clippers was uitermate op dreef. Met 16 punten, 16 rebounds en 6 blocks produceerde hij een reeks cijfers die er wezen mogen. Sterker nog: niemand had meer punten dan DJ. Jordan for president!

Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen