NBA Highlight Reel: Blake is Back, Harden plays defense

Oklahoma City Thunder v Los Angeles Clippers - Game Six
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een highlight reel van de mooiste momenten van afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball. Vandaag: Blake Griffin speelt zijn eerste minuten sinds december, James Harden leidt de Rockets langs de Thunder, en Curry bezorgt Draymond Green een nat pak.
1. Blake is Back
Reikhalzend keken de Clippers-fans uit naar de wedstrijd van vannacht tegen de Washington Wizards. Zou de in genade aangenomen Blake Griffin namelijk weer de oude zijn? Hoewel Griffin relatief weinig minuten maakte en geen groot aandeel had in de 109-114 winst, was er één karakteristiek moment. Ralph Lawler, die gisteren in het zonnetje werd gezet voor zijn commentaarverdiensten voor de Clippers, kon helemaal los in het tweede kwart: “The lob, the jam! Blake is back!”

2. Harden plays defense
Er zijn veel dingen die James Harden goed kan. De eurostep, drietjes schieten en zijn baard laten groeien. Verdedigen is helaas iets waar The Bearded One niet voor is gemaakt. Of toch? In de met 110-118 gewonnen wedstrijd tegen de Oklahoma City Thunder, waarin Harden goed was voor 41 punten en 9 assists, was er zowaar een momentje waarbij Harden op de juiste plek stond om een aanval te stoppen. If pigs could fly…!

3. Curry’s perfect aim
Stephen Curry was vannacht op schot. Hij maakte in de gewonnen wedstrijd tegen de Portland Trail Blazers (111-136) liefst negen van zijn dertien driepunters. Mede daardoor slechtten de Warriors de magische grens van duizend drietjes in een seizoen — een absoluut record. Ook na de wedstrijd bleef Chef Curry scherp — hij gooide achteloos met zijn handdoek een beker water uit de handen van Draymond Green, en voorkwam zodoende diens snode plannen.

Dat Curry zo lekker bezig was had wellicht te maken met zijn beruchte warm-up routine. Daarom voor de liefhebbers: twintig minuten Curry in voorbereiding op de wedstrijd tegen de Blazers. Dit is wat je noemt ‘jaloersmakende achteloosheid’.

4. Vintage Kobe vs Celtics
De Los Angeles Lakers verloren vannacht in eigen huis van de Boston Celtics met 107-100. Het was een lelijke wedstrijd met veel akkefietjes – Marcelo Huertas kreeg het bijvoorbeeld aan de stok met Isaiah Thomas – maar twee dingen waren mooi. Kobe Bryant speelde namelijk voor de 567e keer in Staples Center, een record, én hij scoorde 34 punten. Vintage.

5. Beast Mode LeBron
LeBron James is de afgelopen wedstrijd aan het beesten. Ook in de zege tegen de Charlotte Hornets (103-112) was er weinig tegen het geweld van The King in te brengen. Met 31 punten, 12 assists en 8 rebounds nam hij zijn ploeg aan de hand. There’s a man on a mission in Cleveland and he ain’t gonna be stopped.