NBA haalt All-Star Game uit North Carolina

NBA Commissioner Adam Silver Press Conference
De All Star Game van 2017 zal niet plaatsvinden in Charlotte, North Carolina. Dat heeft de NBA vanavond besloten. De beslissing van de Amerikaanse basketballorganisatie is zowel gevoelig als politiek geladen. De achterliggende reden voor de verplaatsing is namelijk een anti-LGBT wet die recent is ingevoerd North Carolina – iets waar de NBA afstand van wenst te nemen. Bij gebrek aan actie van overheidswege, heeft de NBA nu besloten om het festijn te verplaatsen.
“De All-Star-week met al haar evenementen en activiteiten is bedoeld als een wereldwijde viering van de basketballsport, onze organisatie, en de waarden waarvoor we staan”, staat in de officiële reactie van de NBA. “We willen iedereen die bij de NBA hoort – spelers, officials van de teams en de NBA, partners en fans – bij elkaar brengen. We snappen dat de NBA geen inspraak heeft in de wetgeving in alle steden, staten en landen waarin we actief zijn, maar we geloven niet dat we een succesvolle All-Star-week kunnen organiseren in Charlotte gezien het klimaat dat door de HB2-wet is geschapen.”
Het is nog onduidelijk waar de All-Star Game wel plaats gaat vinden. New Orleans wordt in de wandelgangen genoemd als voornaamste kandidaat. De NBA heeft tot slot te kennen gegeven dat ze van zins is om in 2019 wel naar Charlotte te komen.
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen