NBA Finals 2021: Suns openen met zege in Phoenix

De NBA Finals van 2021 zijn eindelijk begonnen. De Phoenix Suns staan tegenover de Milwaukee Bucks, die allebei voor het eerst deze eeuw de laatste ronde hebben gehaald. Elk duel krijgt een aparte terugblik. Dit is de samenvatting van game 1.


NBA FINALS


GAME 1 | #3 MILWAUKEE BUCKS – #2 PHOENIX SUNS: 105-118

Het traden voor Chris Paul wordt misschien wel de belangrijkste transactie ooit in de geschiedenis van de Suns. CP3 was tijdens game 1 van de NBA Finals de beste man aan de kant van Phoenix en is al een hele belangrijke factor geweest in het halen van de Finals. De Suns hadden vorig jaar de playoffs niet gehaald, al was dat wel dikke pech aangezien alle seeding games in de bubbel werden gewonnen. Op 16 november kwam Chris Paul naar Phoenix, samen met Abdel Naber, voor Kelly Oubre Jr., Ricky Rubio, Ty Jerome, Jalen Lecque en een 2022 protected first round draft pick. De point guard is in de playoffs goed voor 19 ppg, 8,7 apg en 3,9 rpg.

In de eerste wedstrijd van de Finals wist Chris Paul 32 punten te maken en 9 assists uit te delen. Daarmee is hij de topscorer van Game 1. Jrue Holiday had ook 9 assists. De guard van de Bucks was goed voor slechts 10 punten. Er was wel nog een vervelend moment voor CP3 van Phoenix. Na een gemaakte driepunter in het derde kwart landde hij op de voet van Brook Lopez. Chris Paul kwam met de schrik vrij en bleef in de wedstrijd.

Devin Booker was de tweede topscorer van de Suns. Hij was goed voor 27 punten. Dit heeft de shooting guard met name aan zijn efficiëntie van achter de vrijeworp lijn te danken. Alle 10 gingen door het net heen. Zijn normale schoten waren een stuk minder effectief. Slechts 8 van de 21 vielen binnen wat neer komt op een percentage van 38,1%.

GIANNIS ANTETOKOUNMPO

Het was nog maar de vraag of The Greek Freak op tijd fit zou zijn na een zeer schrikwekkende blessure in de serie met de Hawks, waardoor hij vanaf de kant moest toekijken. De Bucks gingen uiteindelijk wel door, maar hoopte natuurlijk wel dat hun sterspeler erbij zou zijn tegen Phoenix.

Giannis Antetokounmpo begon gelukkig wel degelijk aan de wedstrijd. Het was niet genoeg voor de overwinning, maar na een hele enge blessure wist hij toch 20 punten te maken, 17 rebounds te pakken en 4 assists uit te delen. Met name de vrijeworplijn was weer zijn grootste vijand. Zijn schotpercentage in totaal was 54,5% wat uitstekend is. Zijn vrijeworppercentage was alleen maar 58,3% wat juist weer heel slecht is. Khris Middleton was dan ook de topscorer van de Bucks met 29 punten. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam wel op naam van de Griek, die een poging deed het legendarische block van LeBron James tijdens game 7 van de 2016 NBA Finals vs de Warriors te kopiëren.

SUNS NIET TE STOPPEN IN DE TWEEDE HELFT

De Phoenix Suns waren in de eerste helft al sterker. Het verschil was alleen niet heel groot en de Bucks bleven goed in de wedstrijd en hebben ook hier en daar zelfs even voor gestaan. Vanaf het derde kwart kon Milwaukee, Phoenix niet meer bijhouden. Na een ijzersterk derde kwart van CP3 en de Suns kwamen de Bucks niet meer terug in het duel. Phoenix won uiteindelijk met een verschil van 13 punten. De eindstand: 118-105. Game 2 is donderdagnacht 8 juli om 03:00.


FC BETTING GAME 1


Zowel de O/U van het aantal punten (218) als de zege van de Suns (6 punten) werden gehaald. De Suns wonnen uiteindelijk met 13 punten verschil en dubbelde zo de voorspelling die van tevoren was aangegeven. Het puntentotaal was wat spannender, maar de 223 gescoorde punten was net genoeg om dat aantal te overschrijden. Voor wie in beide gevallen dus voor de over heeft gekozen: 100% score.

Photo: Joe Camporeale/USA TODAY Sports

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen