NBA 30-in-30 | Rockets met Carmelo Anthony wel naar de Finals?

Het NBA-seizoen komt steeds dichterbij. De NBA redactie gaat jou als volger van SportAmerika optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen. We nemen in de 30-in-30 reeks elk team onder de loep! Van Free Agency, tot de draft en de vernieuwde depth chart. We beginnen bij het team met de minste overwinningen en eindigen bij de kampioenen. In de 28ste editie kijken we naar een team dat vorig seizoen net niet de NBA Finals wist te halen en dat dit jaar met Carmelo Anthony wel hoopt te halen: De Houston Rockets.


NBA DRAFT


Voor de Houston Rockets begon de NBA draft pas in de tweede ronde, toen de 46ste en 52ste pick op het programma stonden. Met de 46ste pick werd gekozen voor De’Anthony Melton, die later in de zomer samen met Ryan Anderson getrade zou worden naar de Suns in ruil voor Brandon Knight en Marquese Chriss. Kort maar krachtig noemen we dat.

Met de 52ste pick werd er gekozen voor Vince Edwards, die uiteindelijk een niet gegarandeerd contract kreeg. Edwards zou in eerste instantie gekozen worden door de Utah Jazz, maar werd uiteindelijk getrade naar de Rockets. Edwards zal waarschijnlijk geen grote rol gaan spelen dit seizoen voor de Houston Rockets. Hij zal dan ook tevreden zijn als hij bij de start van het reguliere seizoen bij de vijftien selectiespelers zit. Edwards is een goede schutter en verdediger met aardig wat NCAA-ervaring, dus als hij nodig is kan hij meteen ingezet worden op NBA-niveau.


FREE AGENCY


Na de rustige draft begon het echte werk pas voor de Houston Rockets. Er vertrokken een paar belangrijke spelers uit Houston afgelopen zomer. Luke Mbah a Moute vertrok naar de LA Clippers, terwijl De’Anthony Milton en Ryan Anderson dus getrade werden naar de Suns. Toch zal het verlies van Trevor Ariza het meest pijn doen. De ervaren small forward vertrok opvallend genoeg naar de Phoenix Suns om daar samen te werken met een jong team en tegelijkertijd nog wat geld binnen te harken. Geld dat de Rockets hem niet konden bieden.

Er kwamen ook een paar spelers. James Ennis kwam over van de Pistons als vervanger van Trevor Ariza (1 jaar, $1.6 miljoen). Michael Carter-Williams tekende ook een éénjarig contract (1 jaar, $1,5 miljoen) om als back-up van Chris Paul te fungeren. Toch was Carmelo Anthony de grootste aanwinst van de Houston Rockets. De Rockets wisten de voormalig All Star voor weinig geld binnen te halen (1 jaar, $1,5 miljoen). Dit konden de Rockets doen nadat de Atlanta Hawks zo aardig waren geweest om Carmelo Anthony uit zijn $28 miljoen contract te kopen. Hierdoor werd Anthony een free agent en kon hij door de Houston Rockets vastgelegd worden. Feit is dus dat er verdediging is ingeruild voor aanval. Verder kwamen Marquese Chriss en Brandon Knight over van de Suns via een trade. Tot slot bleven Chris Paul (4 jaar, $160 miljoen) en Clint Capela (5 jaar, $90 miljoen) in Houston door beide een verbetert contract te tekenen.


DEPTH CHART


De startende backcourt-spelers van de Houston Rockets zijn al bekend. Chris Paul en James Harden gaan ook dit seizoen weer starten als point guard en shooting guard. Hun back-ups zullen dit seizoen wat beter zijn. Michael Carter-Williams, Brandon Knight zijn nieuw, terwijl Eric Gordon en Gerald Green ook dit seizoen in Houston zullen spelen.

De frontcourt starters lijken ook al vast te staan. Op de center-positie start Clint Capela. Achter hem gaan Nene, Isaiah Hartenstein, Zhou Qi en Marquese Chriss de overige minuten invullen. De startende small forward en power forward zijn voorlopig wat minder duidelijk. Terwijl James Ennis en Carmelo Anthony momenteel de favorieten lijken voor die twee plekken, zou ook P.J Tucker een basisplek kunnen krijgen op deze posities. Carmelo Anthony heeft namelijk laten weten dat hij bereid is vanaf de bank te komen bij de Rockets. In deze periode van zijn carrière zou hem dat misschien wel het beste kunnen liggen, zeker in een team dat al niet zoveel verdediging heeft. Deze keuzes zijn ook afhankelijk van de matchups per wedstrijd, zoals dat bij de Celtics bijvoorbeeld ook het geval zal zijn op deze posities.


CONCLUSIE


De Houston Rockets wisten vorig seizoen de NBA Finals door een blessure van Chris Paul net niet te halen. Als hij fit was geweest was de kans groot  dat de Warriors verslagen waren in zes of zeven wedstrijden. Dit seizoen lijkt de ploeg er verdedigend niet op vooruit gegaan te zijn, maar is de ploeg aanvallend gezien wel beter geworden. De Rockets-selectie is daarnaast ook veel breder dan vorig seizoen, waardoor Mike D’Antoni beschikt over meer opties vanaf de bank. Voor een herhaling van de prestaties van vorig seizoen zullen de Rockets meteen tekenen, alleen dan nu wel met een plek in de NBA Finals als eindresultaat.
Voorspelling: 64-18

(Cover Photo: Troy Taormina-USA TODAY Sport)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen