NBA 30-in-30 | Phoenix Suns: Is het einde van de rebuild in zicht?

GETTY IMAGES
Het NBA-seizoen komt steeds dichterbij en dus is het tijd voor de SportAmerika 30-in-30. We gaan verder met de Phoenix Suns, die nog steeds in de rebuilding fase zitten. Vorig jaar kozen de Suns Deandre Ayton met de eerste draft pick. Dit jaar zijn de rookies via trades binnengekomen. 


OFFSEASON


Sinds het einde van vorig seizoen is James Jones officieel de General Manager van de Phoenix suns. Hij stond dus aan het roer tijdens het offseasonJones speelde tussen 2005 en 2007 voor de Suns, maar hij is beter bekend van z’n tijd bij de Miami Heat en de Cleveland Cavaliers. Hij maakte daar deel uit van de drie championship teams van LeBron James.
Phoenix had oorspronkelijk draft pick nummer 6 en 32. Via trades zijn ze uiteindelijk met de 11e en de 24e picks uitgekomen bij small forward Cameron Johnson (North Carolina) en point guard Ty Jerome (Virginia). Er werd duidelijk gekozen voor twee spelers die NBA-ready zijn en al aardig wat jaren in college achter de rug hebben. De Suns hebben de afgelopen jaren al genoeg projecten gedraft en lijken nu snel stappen te willen maken. Dit bleek ook wel uit een paar trades tijdens Draft Night. Dario Saric en Aron Baynes kwamen over van de Timberwolves en Celtics respectievelijk.

FREE AGENCY

Tijdens free agency bleef het vervolgens wat rustiger. Onder meer Josh Jackson werd getrade en spelers als Kelly Oubre Jr bleven. Maar er zijn wel degelijk nieuwe namen in Phoenix. De Suns hebben Ricky Rubio en Frank Kaminsky namelijk toegevoegd aan de selectie. De Spanjaard Rubio kwam deze zomer nog in actie voor het nationale elftal op het FIBA WK Basketball. Spanje won goud en Rubio kreeg de MVP prijs. Bij de Suns moet Rubio als de spelmaker gaan fungeren die Phoenix al een paar jaar aan het zoeken is. Rookie Ty Jerome zal zijn back-up gaan zijn. Kaminsky zorgt op zijn beurt voor meer diepte op de bank als reserve power forward achter Dario Saric. Hij brengt tevens wat meer ervaring met zich mee.


CONCLUSIE


De Phoenix Suns hebben met James Jones als GM toch wat discutabele offseason moves gemaakt. Zo hadden ze met de zesde pick misschien wel een beter talent kunnen draften in plaats van traden, aangezien ze toch nog aan het rebuilden zijn. Zelfs na het traden kozen ze, wat hoger dan verwacht, voor Cam Johnson. Maar, zoals als eerder aangehaald, de Suns lijken nu snel vooruit te willen. Dus werd er gekozen voor ervaring in de draft en voor het behouden van het merendeel van het roster. Dit zal, zo hopen de leidinggevenden in Phoenix, resulteren in beter team chemistry. En het kiezen van een bepaalde weg is beter dan het blijven hangen in twee opties (rebuilden of competitiviteit). De Suns hebben deze zomer duidelijk voor het tweede gekozen. In Phoenix zijn ze klaar om de volgende stap te maken.
Desondanks lijkt de kans dat Phoenix de playoffs haalt ook komend seizoen niet zo groot te zijn. Veel wedstrijden zullen de Suns dit jaar waarschijnlijk nog niet winnen. Maar, het zou zomaar het laatste tank jaar kunnen zijn voor de ploeg uit de warme staat Arizona. Betere tijden lijken nabij.
Conclusie: 25-57

(Top/Cover Photo: Getty Images)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen