NBA 30-in-30: Orlando Magic: In de startblokken voor 2019

Het NBA-seizoen komt steeds dichterbij. De NBA redactie gaat jou als volger van SportAmerika optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen. We nemen in de 30-in-30 reeks elk team onder de loep! Van Free Agency, tot de draft en het vernieuwde depth chart. We beginnen bij het team met de minste overwinningen en eindigen bij de kampioenen. In de vijfde editie kijken we naar een potentieel highlight reel team: de Orlando Magic


NBA DRAFT


Met de nummer zes pick van de draft kozen de Orlando Magic Mohamed Bamba. Bamba had tijdens het seizoen al indruk gemaakt in Texas met 12,9 punten, 10,5 rebounds en 3,7 blocks per wedstrijd. Toch begon hij pas echt naam te stijgen in de mock drafts na zijn work-outs bij verschillende teams. Zo brak hij het record in spanwijdte (2,39 meter) en was hij sneller dan bijvoorbeeld Russell Westbrook tijdens een 3/4 court sprint. Hiermee koos Orlando de beste speler beschikbaar en kozen ze niet een speler die hun zwaktes direct zou kunnen opvullen.

Is Mo Bamba NBA-Ready? Waarschijnlijk nog niet. Dit heeft vooral te maken met zijn dunne lijf waardoor hij in de paint nog wel eens tekort kan komen tegen andere centers. Maar hij heeft wel enorm veel potentieel en zal dit jaar achter Nikola Vucevic zijn minuten gaan maken. Zo krijgt hij de tijd om een gespierder lichaam te kweken waardoor hij beter weerstand kan gaan bieden. Hij liet al zien dat hij aan zijn jumpshot heeft gewerkt en zijn schot ziet er hierdoor al een stuk beter uit.
Met pick 35 gingen de Magic voor point guard Melvin Frazier. De verwachting was al voor deze draft dat ze zouden gaan voor een point guard en hadden de pech dat de vier picks voor hun allemaal point guards werden gekozen. Frazier is vooral een defensief talent die ook een lengtevoordeel zal hebben ten opzichte van andere guards in de NBA. Daarnaast heeft hij, net als Bamba, een enorme spanwijdte. Vooral voor een guard. Offensief echter is hij nog volop in ontwikkeling. Vorig jaar heeft hij wel een goede stap gezet door zijn scoring en schotselectie te verbeteren. Met de bal in de hand is hij nog heel erg groen en zal hij nog veel moeten leren. Nu heeft Orlando niet zo ontzettend veel keus achterin, dus hij zal zich daarin mooi kunnen ontwikkelen.
Met pick 43 nam Orlando Justin Jackson. Jackson had ervoor gekozen om zich niet in de 2017 draft  beschikbaar te stellen. Hij ging terug naar Maryland voor zijn Sophomore season. Hierin kwam hij tot 11 wedstrijden voordat hij de rest van het seizoen uitzat met een schouderblessure. Jackson heeft ook weer een lange spanwijdte en lijkt in eerste instantie vooral gekozen te zijn voor een potentiële stretch-4. Omdat de Magic deze nog niet hadden, heeft hij kans om het team te halen. Maar dan moet hij wel laten zien dat zijn schouder hem niet meer dwarszit.
 


FREE AGENCY


Orlando heeft het vizier duidelijk gericht op de toekomst en de free agency dit jaar past hier heel goed in. Ze hebben dure spelers en spelers waar ze niet in geloofden laten gaan en haalden mindere contracten terug. Dit geeft ze voor de 2019 free agency flink wat cap space om mee te spelen. Van de aanwinsten zal waarschijnlijk alleen Jerian Grant veel minuten gaan krijgen. Dit komt meer omdat de Magic een dun bezet backcourt hebben dan dat hij zijn plek zal moeten afdwingen.

De grootste winst deze FA periode is het opwaarderen van het contract van Aaron Gordon. De 23-jarige forward heeft voor vier jaar bijgetekend. Voor een team dat opnieuw wordt opgebouwd, past hij goed in dit plaatje.


DEPTH CHART


De depth chart laar eigenlijk zien wat we al eerder aangaven. De Orlando Magic zijn aan het rebuilden. Er is duidelijk niet gekeken naar de behoeftes deze zomer, maar eerder gekeken naar de spelers met het hoogste plafond en die passen in de visie van de eigenaren.
Dit levert een enorm dunne back court op en een druk front court.

De starters lijken allemaal vrij zeker van hun plek op dit moment. De verwachting is wel dat Jonathan Isaac en Mo Bamba geleidelijk meer speeltijd gaan krijgen gedurende het seizoen. We verwachten een goed seizoen van Nikola Vucevic aangezien hij in het laatste jaar van zijn contract zit. Hij zal alle tijd krijgen om zijn talenten te laten zien. Evan Fournier zal hopelijk kunnen voortborduren op het goede seizoen dat hij vorig jaar had.
 


CONCLUSIE


Dit wordt een tussenjaar voor de Orlando Magic. Maar de fans hoeven niet te wanhopen. Gordon, Isaac en Mo Bamba zijn hele atletische spelers en zullen voor genoeg spektakel zorgen. We vermoeden dan ook dat ze regelmatig voorbij gaan komen bij dunk en block of the week. Dat is het lichtpuntje voor dit jaar. We verwachten dat ze play-offs niet zullen halen.
Omdat in de startopstelling nog wel wat routine zit en spelers die iets willen bewijzen, zullen de Magic wel nog genoeg wedstrijden winnen om niet volledig te gaan tanken. Hiervoor zullen er eerst nog een aantal trades moeten gaan plaatsvinden. Al sluiten wij dit niet uit. Vooral de guards hebben behoefte aan een upgrade.
Voorspelling: 30-52
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen