NBA 30-in-30 | Milwaukee Bucks: dit keer wel naar de Finals?

NBA 30-in-30 | Milwaukee Bucks: dit keer wel naar de Finals?
Het NBA-seizoen komt weer dichterbij en dus is het tijd voor een 30-in-30. De Bucks werden vorig seizoen door de Raptors uitgeschakeld in de Conference Finals. Dit seizoen hoopt de ploeg uit Milwaukee op meer geluk.


OFFSEASON


Onder dit kopje kunnen we heel kort en bondig zijn: er is niet zoveel gebeurt. De Bucks hadden geen draft picks en deden ook niet hun best om er een te verkrijgen. Het zou alleen maar tegen de salariskosten gaan aanhikken, terwijl de ploeg nu echt in win now mode zit.

FREE AGENCY

Ook tijdens Free Agency bleven de Bucks vrij rustig. Er vertrokken niet veel spelers, maar toch is Malcolm Brogdon wel een verlies. De guard gaat de komende jaren zijn minuten maken voor de Pacers. Ter vervanging is Wesley Matthews, grappig genoeg vorig seizoen nog in actie gekomen voor de Pacers, gehaald. Daarnaast is Robin Lopez, de broer en nu dus teamgenoot van Brook Lopez, toegevoegd aan de selectie. Ook een andere ervaren rot, Kyle Korver, zal komend seizoen in het groen-wit in actie komen. De Bucks hebben dus veel ervaring toegevoegd.


SELECTIE


Dan zijn we aangekomen bij het meest interessante gedeelte van dit artikelen. De basisopstelling is, vergeleken met vorig seizoen, op een plek gewijzigd. Wesley Matthews neemt de rol van Malcolm Brogdon over op shooting guard. Verder zal Eric Bledsoe, ondanks zijn huidige blessure, gewoon de point guard zijn en zullen Khris Middleton en Giannis Antetokounmpo de flanken vullen. Op de center-positie zal Brook Lopez weer zijn minuten in de basis gaan maken, dit keer met broer Robin Lopez als back-up.

De bank kent ook een nieuwe naam: Kyle Korver. Verder bestaat de bank uit de bekende namen. George Hill zal gewoon weer de back-up point guard zijn, Pat Connaughton, Donte DiVincenzo en Sterling Brown zullen de back-ups zijn op SG en SF en Ersan Ilyasova en D.J. Wilson zullen samen met Robin Lopez de frontcourt-depth zijn.


VOORSPELLING


De vraag is niet of we de Bucks weer terug gaan zien in de playoffs, maar of ze dit keer de NBA Finals wel gaan halen. De grote concurrent, de Toronto Raptors, zijn er met het vertrek van Danny Green en Kawhi Leonard niet op vooruit gegaan en de rest van de Eastern Conference heeft kwalitatief gezien een mindere selectie. De 76ers lijken misschien wel de grootste uitdager te zijn. Met het merendeel van de selectie intact en de ervaring die eraan is toegevoegd, zouden de Bucks de 60 zeges moeten kunnen halen.
Voorspelling: 60-22

(Top/Cover Photo: Greg M. Cooper-USA TODAY Sports)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen