NBA 30-in-30 | Denver Nuggets: doorbouwen op ijzersterke fundering


Het NBA-seizoen komt weer dichterbij en dus is het tijd voor een 30-in-30. Vandaag de Denver Nuggets! De Nuggets kenden een zeer rustig offseason, waardoor de focus al snel lag op het aankomende seizoen.


OFFSEASON


De Nuggets hadden oorspronkelijk geen draft pick. Echter ruilde ze een 2022 second round pick voor de vierenveertigste keuze van de draft met de Miami Heat. Met deze pick kozen zij Bol Bol.
Bol speelde vorig seizoen slechts negen wedstrijden voor Oregon, maar maakte daarin indruk met 21 punten en bijna tien rebounds per wedstrijd. Echter raakte de zoon van NBA-legende Manute Bol geblesseerd aan zijn linkervoet en kwam hij de rest van het seizoen niet meer in actie. Oorspronkelijk werd verwacht dat Bol in de top 5 of top 10 gekozen zou worden, maar mede door de blessure zakte de center zeer ver en konden de Nuggets hem uiteindelijk kiezen op plek 44.

FREE AGENCY

Tijdens de free agency bleven de Nuggets ook redelijk afzijdig. Jerami Grant kwam naar Denver als onderdeel van een trade met de Oklahoma City Thunder die een 2020 first round pick kregen. Het hoogtepunt was de contractverlenging van Jamal Murray. De Canadees tekende een vijfjarig contract ter waarde van $170 miljoen. Vijf spelers vertrokken bij de Nuggets, waaronder Trey Lyles en Isaiah Thomas. Echter zal dit geen problemen opleveren voor de Nuggets. In de playoffs van het afgelopen seizoen werden slechts 8 van de mogelijke 3.360 minuten ingevuld door de vijf vertrokken spelers.


SELECTIE


Ook de opstelling van de Nuggets zal niet veranderen ten opzichte van vorig seizoen. Nikola Jokic zal dit jaar weer de absolute sterspeler zijn bij de Nuggets. De Servische center werd vorig seizoen verkozen tot het All-NBA First Team en zal proberen dit weer te evenaren. Het backcourt wordt nog steeds bezet door Jamal Murray en Gary Harris. De forwardposities worden ingevuld door Torrey Craig en Paul Millsap.

Vanaf de bank hebben de Nuggets nog meer diepte dan vorig seizoen. Will Barton, Mason Plumlee, Malik Beasley, Juan Hernangomez en Monte Morris zorgden vorig jaar al voor een zeer sterke bank voor de Nuggets. Met de toevoeging van Jerami Grant, Bol Bol en Michael Porter Jr., die terugkeert van een langdurende rugblessure, hebben de Nuggets een ongekend diepe bank. Vooral Michael Porter Jr. zal veel aandacht krijgen. Porter was twee jaar geleden de beste speler in high school, maar door blessures speelde hij maar drie wedstrijden in college. De Nuggets namen de gok om Porter te kiezen in de draft, terwijl hij niet fit was. Dit jaar moet blijken of dat een goede keuze was.


CONCLUSIE


De Nuggets staan er enorm sterk voor. Ze eindigde vorig seizoen als tweede in de Western Conference en hebben hun team alleen maar verbeterd ten opzichte van vorig seizoen. Echter is dat nog geen garantie voor succes, nu ook de teams om hun heen sterker zijn geworden. De playoffs halen zal voor de Nuggets geen enkel probleem vormen, maar een first round exit kan zeker niet worden uitgesloten, kijkend naar de ijzersterke concurrenten.
Voorspelling: 54-28

Top- en coverfoto: Matthew Stockman/Getty Images

Thijs Verkuil
Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen