NBA 30-in-30 | Charlotte Hornets: verder zonder Kemba Walker

NBA 30-in-30 Charlotte Hornets verder zonder Kemba Walker
Het NBA-seizoen komt weer dichterbij en dus is het tijd voor een 30-in-30. Vandaag kijken we naar de Charlotte Hornets, die door zullen moeten zonder hun sterspeler van de afgelopen jaren: Kemba Walker. Wat gaat het worden?


OFFSEASON


Elk offseason begint natuurlijk met de NBA Draft. Tijdens de 2019 NBA Draft hadden de Hornets drie picks te besteden. Met de eerste pick, pick 12, besloten de Hornets hun niet zo brede frontcourt te versterken. PJ Washington blonk in Kentucky een paar jaar uit voordat hij als relatief ervaren speler besloot de NBA Draft in te gaan. Een power forward die aanvallend gezien al behoorlijk ontwikkeld is en verdedigend gezien vanwege zijn lichaamsbouw alleen maar beter kan worden. Hij zal dit seizoen misschien zelfs al Marvin Williams gaan uitdagen als het aankomt op de power forward-positie.
In de tweede ronde hadden de Hornets twee picks. Met de 36ste pick besloten de Hornets een van de twee gebroeders Martin te draften. Cody Martin kan op zowel shooting guard als op small forward uit de voeten, is een goede balbehandelaar en kan zelfs een beetje de offense opzetten. Verdedigend gezien is hij ook meer dan prima en ervaring heeft Martin bij Nevada al genoeg opgedaan. Een paar picks later werd Jalen McDaniels gekozen. Zijn rol zal waarschijnlijk niet zo heel groot gaan zijn, ondanks dat er bij blessures natuurlijk van alles en nog wat kan gebeuren.

FREE AGENCY

Tijdens free agency bleef de ploeg uit Charlotte rustig. Vanwege de financiële situaties en de lange (en vooral grote) contracten die het team bezit was er ook niet zo bijster veel mogelijk. De belangrijkste gebeurtenis was natuurlijk de Kemba Walker-trade, waardoor het gezicht van de franchise vertrok. Terry Rozier zal voor een aardig bedrag zijn rol moeten gaan overnemen. Het contract ($18 mil per seizoen) is iets wat Rozier zal moeten gaan verdienen, maar op de langere termijn is hij dit misschien wel waard. De tijd zal het uitwijzen. Verder vertrok er nog een andere belangrijke pion, want Jeremy Lamb vertrok naar de Indiana Pacers.


SELECTIE


De selectie is dus niet zo heel veel anders dan de afgelopen seizoenen, alleen ontbreekt nu de speler die de voornaamste reden was dat de Hornets meededen om de playoffs. De vraag is of de speelstijl van Terry Rozier, wat ook geen echte spelmaker is, identiek zal zijn. De nummers van Kemba Walker zal hij hoogstwaarschijnlijk niet weten te evenaren, maar hij zal in ieder geval een prima optie zijn op de point guard-positie. Naast hem zal Malik Monk normaal gesproken de shooting guard-positie gaan overnemen. Met zijn scorend en atletisch vermogen moet hij de aanvallende leider gaan worden. Zeker nu Kemba Walker is vertrokken.

Aan de zijkanten staan weer de bekende namen met hun enorme contracten. Miles Bridges lijkt Nicolas Batum ($25 mil per seizoen) te gaan verslaan, terwijl Marvin Williams ($15 mi per seizoen) samen met Batum ook komende seizoen weer veel geld opzuigen. Maar, met Miles Bridges (SF) en PJ Washington (PF) is er nu wel jonge concurrentie waarmee ze moeten dealen. Beide heren zouden het eventueel kunnen overnemen mochten Batum en Williams weer niet presteren naar hun contract. Sterker nog, wij verwachten Miles Bridges meteen in de basis ten koste van Batum. Ook op de center-positie een bekende naam. Cody Zeller zal weer de positie op zich nemen, met Willy Hernangomez en Bismack Biyombo als voornaamste back-ups.


CONCLUSIE


De Hornets zullen dit seizoen zonder Kemba Walker graag alsnog de playoffs willen halen. Voor Walker zou het zuur zijn als ze dat nog zou lukken ook. Dit team probeert dat echter al een paar jaar, en elk jaar lopen ze de playoffs net mis. Het is altijd een plekje tussen seed 9 en 11. En de kans is, zeker zonder Kemba Walker, aanwezig dat dit komende seizoen weer herhaalt gaat worden. Dit zal voornamelijk afhangen van hoe Terry Rozier presteert, of Batum en Williams zich (ondanks hun leeftijd) nog kunnen laten zien en hoe de ontwikkeling van Miles Bridges en PJ Washington zich vordert. De kans is echter zeer groot dat de Hornets dit seizoen onderin de stand terug te vinden zijn.
Voorspelling: 28-54

(Top/Cover Photo: Sam Sharpe-USA TODAY Sports)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen