Na Celtics ook Mavericks naar NBA Finals

Na de Boston Celtics, die na vier games met een sweep al de NBA Finals van 2024 zouden halen, hebben ook de Dallas Mavericks zich vanuit de Western Conference weten te plaatsen voor de finale van het NBA-seizoen.

Dit deden de Mavericks tijdens game 5 van de serie tegen de Minnesota Timberwolves. Het was de laatste kans, in eigen huis, om nog leven te blijven voor het team dat tijdens de eerste twee rondes zo wist te overtuigen. In deze serie tegen de Mavericks had het team het in de slotfase van wedstrijden echter extreem lastig. In game 5 bleek er geen spannende slotfase in te zitten. Vanaf begin tot eind domineerden de Mavericks het duel. Na een dominant eerste kwart (19-35 Mavericks) kwam er ook een dominant tweede kwart achteraan (21-34 Mavericks). Het gat was met rust dus al meer dan twintig punten.

Toen de Mavericks in het derde kwart zelfs meer dan dertig punten voor kwamen te staan, was het wel gedaan. Het werd uiteindelijk 124-103 voor de Mavericks in Minnesota. Kyrie Irving scoorde 36 punten, terwijl ook Luka Doncic 36 punten scoorde en hier 10 rebounds aan toe zou voegen. Doncic werd uitgeroepen als MVP van de Western Conference Finals. Bij de Timberwolves waren Karl-Anthony Towns en Anthony Edwards met allebei 28 punten de uitblinkers.

In de nacht van volgende week donderdag op vrijdag (02:30 uur Nederlandse tijd) begint de NBA Finals met game 1 in Boston: Celtics – Mavericks.

Foto: AP Photo/Abbie Parr

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen