Miami komt ook op 2-0, Lakers winnen eenvoudig Game 1

De playoffs zijn dan eindelijk begonnen. Na elke game vatten we de belangrijkste wedstrijden samen. In dit artikel: Game 1 (Western Conference) en Game 2 (Eastern Conference) van de conference finals in de NBA Playoffs. De Los Angeles Lakers hebben Game 1 eenvoudig gewonnen van de Denver Nuggets, terwijl de Miami Heat toch wel blijven verrassen met een tweede zege tegen de Boston Celtics.

EASTERN CONFERENCE

HEAT WINNEN OOK GAME 2 TEGEN CELTICS

De Miami Heat hebben ook de tweede wedstrijden tegen de Boston Celtics gewonnen. Aan de hand van Goran Dragic, die goed was voor 25 punten en 5 assist, wist Miami te winnen met 106-101.
Het eerste helft gingen de teams goed gelijk op, met onder andere zes lead changes. In de tweede kwart nam Boston echter het heft in handen en liep uit naar een voorsprong van 17 punten. Grote man bij Boston was Kemba Walker, met 14 punten en 5 rebounds. Echter kwam Miami sterk uit de rust, want de voorsprong van Boston verdween als sneeuw voor de zon. Aan het einde van het derde kwart had Miami al weer de leiding overgenomen.
In het vierde kwart hadden de Heat lang de leiding, maar met vijf minuten te gaan namen de Celtics weer brutaal de leiding. Echter waren het Dragic en Jimmy Butler die de Heat weer de voorsprong en uiteindelijk de zege brachten, nadat de motor van de Celtics weer stokte. De nederlaag leidde tot veel frustraties bij Boston, want naar verluid vertrok Marcus Smart boos en scheldend op ploeggenoten de kleedkamer.

WESTERN CONFERENCE

LAKERS WINNEN EENVOUDIG GAME 1 VAN NUGGETS

De Los Angeles Lakers hebben Game 1 van de Western Conference Finals tegen de Denver Nuggets ruim gewonnen: 114-126. Sterspeler Anthony Davis kende een ontzettend sterke wedstrijd met 37 punten en 10 rebounds. LeBron James had een ‘rustige’ avond met 15 punten en 12 assists.
De Denver Nuggets wisten al tweemaal te verrassen in de playoffs, door zowel de Utah Jazz als de Los Angeles Clippers na een 3-1 achterstand te verslaan. Ook in het eerste kwart tegen de Los Angeles Lakers begonnen de Nuggets sterk: 38-36. Echter waren de Lakers een stuk sterker in het tweede en derde kwart. De achterstand van twee punten na het eerste kwart werd omgebogen naar een voorsprong van 24 punten aan het einde van het derde kwart. Daarna kwamen de Lakers niet meer in gevaar.
Zoals aangegeven waren Davis en James andermaal belangrijk voor de ploeg van coach Frank Vogel, maar ook Kentavious Caldwell-Pope (18 PTS, 3/5 3PT) en Dwight Howard (13 PTS, 4/5 FG) speelde een sterke wedstrijd. Bij Denver waren Nikola Jokic en Jamal Murray de topscorers met allebei 21 punten.

Top- en coverfoto: Kevin C. Cox/Getty Images

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.