Melo verliest bij debuut, Warriors winnen eindelijk weer

Het NBA-seizoen 2019-20 is begonnen en natuurlijk houden wij bijna dagelijks de resultaten en de ontwikkelingen bij. Afgelopen nacht stond volledig in het teken van de terugkeer van Carmelo Anthony in de NBA. De drie overige wedstrijden deze nacht waren eigenlijk allemaal bijzaak.

DINSDAG 19 NOVEMBER

PELICANS VERPESTEN DEBUUT ANTHONY

De New Orleans Pelicans hebben Carmelo Anthony geen debuut gegeven om lang na van te genieten. De ploeg van coach Alvin Gentry versloeg de Portland Trail Blazers, die aantraden zonder Damian Lillard, met 104-115.
Na de officiële aankondiging van de Trail Blazers dat Anthony eerder de dag zijn contract had getekend waren alle ogen gericht op New Orleans. Na 376 dagen stond Carmelo Anthony weer officieel op een NBA-veld. De Blazers waren direct opzoek naar de forward. Het eerste schot ging nog mis, maar de aanval daarna schoot hij een driepunter raak. Even later schoot Melo ook zijn derde schotpoging raak, maar daarna kwam er zand in de motor. Anthony eindigde uiteindelijk met 10 punten uit 14 schotpogingen.
De wedstrijd zelf ging lang gelijk op. De eerste helft kende maar liefst 16 lead changes. Bij rust stonden de Trail Blazers met 54-53 voor. Rookie Nassir Little leverde daar een grote bijdrage aan met 9 punten en 7 rebounds. In het derde kwart kwamen de Pelicans sterker uit de kleedkamer dan de bezoekers. J.J. Redick schoot drie driepunters raak en gaf ook nog twee assists, wat de basis legde voor het begin van de sterke tweede helft van de thuisploeg.
Met een voorsprong van negen punten gingen de Pelicans het vierde kwart in. Deze voorsprong werd uitgebouwd tot maximaal 17 punten. De zege kwam geen moment in gevaar meer. Topscorers voor de Pelicans waren Jrue Holiday en Brandon Ingram met 22 en 21 punten. Daarnaast was Holiday nog goed voor 10 assists. Topscorer voor de Trail Blazers was C.J. McCollum met 22 punten.

WARRIORS WINNEN WEER NA 7 NEDERLAGEN OP RIJ

Het slechtst presterende team uit de NBA, de Golden State Warriors, hebben na 7 nederlagen op rij eindelijk weer gewonnen. De ploeg die de afgelopen vijf jaar de Finals haalde won op bezoek bij de Memphis Grizzlies eenvoudig: 114-95.
De door blessure geteisterde Warriors missen nog altijd zeven spelers, waaronder Stephen Curry, Klay Thompson en D’Angelo Russell. Een geïmproviseerde line-up met Draymond Green als point guard kende in het eerste kwart nog wat problemen met de thuisploeg. Het was rookie Brandon Clarke die met negen punten de Grizzlies in de wedstrijd hield. Na twaalf minuten spelen stonden de Grizzlies voor met 28-30.
Al snel in het tweede kwart kwamen de Warriors op stoom. Het waren Alec Burks en Glenn Robinson III die de Warriors op sleeptouw namen met 17 en 14 punten in de eerste helft. De Warriors liepen uit naar een voorsprong van twintig punten. Bij rust was deze voorsprong nog steeds ruim: 46-61. In de tweede helft kwamen de Warriors niet meer in gevaar. Aan het einde van het derde kwart kwam de thuisploeg nog terug tot negen punten, maar in het vierde kwart liepen de bezoekers snel uit naar weer een voorsprong van meer dan twintig punten die niet meer in gevaar kwam.
Topscorer voor de Warriors was Alec Burks met 29 punten en 8 rebounds. Draymond Green was goed voor 8 punten, 10 rebounds en 11 assists. Bij de Grizzlies speelde Ja Morant een verdienstelijke wedstrijd met 20 punten en 6 assists.

OVERIGE UITSLAGEN

Phoenix Suns – Sacramento Kings: 116-120; Bogdan Bogdanovic 31 punten, 7 assists
Oklahoma City Thunder – Los Angeles Lakers: 107-112; LeBron James 25 punten, 11 rebounds, 10 assists

Top- en coverfoto: Getty Images/Layne Murdoch Jr.

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.