MNF: Chargers verliezen wederom met een 1-score marge

Chiefs vs. Chargers - Daniel Sorensen
Maandagavond verloren de Los Angeles Chargers in Mexico City van de Kansas City Chiefs. Voor LA was het hun zevende verlies. Elk van deze verliesduels was met een marge van 7 punten of minder. De vorm van veteran quarterback Philip Rivers in de laatste twee minuten van deze duels is zorgwekkend. Slechts 14 van de 35 (40%) passes kwamen aan, hij gooide voor nul touchdowns en maar liefst 4 interceptions. Samen goed voor een passer rating van 14.5. Patrick Mahomes had niet zijn beste duel, maar het was genoeg om de winst over de streep te trekken.

Chiefs offense beleeft teleurstellende eerste helft

Met 18 seconden te gaan was het Kansas City Chief Daniel Sorensen die een pass van Rivers in de Chiefs endzone ving. De score was 17-24 en de Chargers stonden na twee sterke plays (50 yard catch van Mike Williams, 21 yard catch van Austin Ekeler) in de Chiefs Redzone. De vierde interception (zevende in de laatste twee duels) van Rivers betekende het einde van het duel. In de eerste helft deden de Chargers nog wel hun best om de offense van de Chiefs te temmen. Kansas City kwam niet verder dan 109 yards met slechts 63 passing yards waarvan één interception. Desondanks gingen de Chiefs wel met een voorsprong de rust in: 10-9.

Rivers gooit dure interception

In het derde kwart hervond de KC offense haar vorm. Binnen de kortste keren stond het 24-9 door touchdowns van Darrel Williams en Travis Kelce. Mahomes zou het duel eindigen met 182 passing yards (19/32), een TD, interception en met het hoogste aantal rushing yards van zijn team (59). In het vierde kwart werd het verschil teruggebracht naar zeven. Rivers voltooide een pass op Keenan Allen en haalde ook de 2-point conversion binnen met een pass op tight end Hunter Henry. Wat volgde was een slechte offensieve reeks van de Chargers. Tot aan de laatste drive van de wedstrijd. Na een 4th down completion op Henry passte Rivers de bal voor 50 yards naar wide receiver Mike Williams. Met een 14-yard pass op Ekeler stonden de Chargers ineens in de Chiefs endzone. Overigens hadden ze bij beide passes geluk dat de klok gestopt werd. Zowel Williams als Ekeler waren namelijk niet out of bounds toen ze neerkwamen met de bal. Desondanks waren de Chargers niet in staat gebruik te maken van dit voordeel. Rivers beëindigde wedstrijd met een interception.

Coverfoto: Marcio Jose Sanchez/AP

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen