Mavericks houden NBA Finals in leven met zege in game 4

In Dallas hebben Luka Doncic en de Mavericks afgelopen nacht een sweep in de NBA Finals tegen de Boston Celtics weten te voorkomen. Ze versloegen de Celtics 122-84. De Mavericks zette vroeg de toon en gaven de voorsprong niet meer weg. Luka Doncic speelde goed met 29 punten in slechts 33 minuten.

De verdediging zette de toon voor Dallas. De Mavericks leken het meer te willen in de eerste helft. Ze speelde gretiger aan beide kanten van de bal. Het leek simpel gezegd alsof de Mavericks het meer wilden. In de eerste helft maakten de Celtics slechts elf field goals en schoten ze minder dan 30%. Derrick Lively II had vijf offensive rebounds, voor de Mavericks.

Luka Doncic nam over, naast enkele goede defensieve acties, scoorde hij 25 punten en had hij vier assists in de eerste helft. Doncic werd fel bekritiseerd de afgelopen paar dagen. Nadat hij uit de wedstrijd werd gestuurd, laat in het vierde kwart, van game 3 omdat hij een domme zesde overtreding maakte. De Mavericks bleven domineren en eindigden de helft ook goed. Maxi Kleber scoorde een driepunter aan het einde van de eerste helft waardoor de Mavericks met een overtuigende 61-35 voorsprong de rust in gingen.

Ook in de tweede helft begonnen de Mavericks goed. De Celtics besloten om de witte vlag uit te hangen rond het eind van het derde kwart. De enige Celtics speelden slecht als individuen en als collectief. De Mavericks wonnen overtuigend met 122-84. De serie gaat op maandag in Boston door.