March Madness: Round 2 preview (zondag)

Kentucky v Michigan
Vandaag gaan we verder met de tweede ronde matchups met onder meer Wisconsin tegen Xavier en Oklahoma tegen VCU. Welke ploegen plaatste zich voor Sweet 16?
2e ronde (zaterdag)
#2 Villanova tegen #7 Iowa (17:10)
Iowa had in de eerste ronde moeite met Temple en won pas na Overtime. Onder leiding van Mike Gesell werd goed gespeeld. De point guard was belangrijk voor het team en zorgde ervoor dat Uthoff genoeg punten kon scoren. Naast Gesell heeft Iowa ook guard Peter Jok staan die heel belangrijk kan zijn, wat eerder dit seizoen vaak is gebleken. Het zal wederom een moeilijke matchup worden, aangezien Villanova atletisch veel sterker is. Josh Hart en Ryan Aridiacono zijn de belangrijkste spelers. Daarnaast heeft Villanova in Daniel Ochefu een big man die onder de basket voor de rebounds kan zorgen. Het gaat moeilijk worden voor Iowa om dit team af te stoppen, maar alles is mogelijk tijdens het NCAA Toernooi.
#2 Oklahoma tegen #10 VCU (22:15)
Isaiah Cousins en Buddy Hield waren verantwoordelijk voor de overwinning van Oklahoma in de vorige ronde. Vandaag zal het team ook wat mee verwachten van de andere spelers. Hield zal zijn schoten wel krijgen en creëren. Onder de basket is de ploeg heel sterk en moeilijk te verslaan. VCU versloeg Oregon State in de vorige wedstrijd en deed dat met goede defense. Alie-Cox moet proberen de reboundbattle te winnen van Oklahoma. VCU is een team die veel balverlies veroorzaakt bij tegenstanders en zullen dat vandaag ook weer proberen. Dit kan wel eens een verrassende pot worden.

#2 Xavier tegen #7 Wisconsin (01:40)
Wisconsin is een hele interessante ploeg om in de gaten te houden. Ze zijn verdedigend heel goed, wat in de vorige matchup ook te zien was. Soms in een laag tempo, maar scoren zelf ook weinig. Wat ze ook goed doen is de bal weinig verliezen. Onder leiding van de ervaren Koenig zal Wisconsin er alles aan doen om het Xavier moeilijk te maken. Die ploeg won in de vorige ronde overtuigend en heeft met Trevon Bluiett een hele leuke speler in het team. Xavier kan zowel van de buitenkant als onder de basket scoren en het is de vraag hoe Bluiett het gaat doen en naast hem ook Edmond Sumner. Xavier is de favoriet, maar dan moeten ze niet gefrustreerd raken door het lage tempo van Wisconsin.

Overige wedstrijden vandaag:
#6 Notre Dame tegen #14 Stephen F. Austin (19:40)
#10 Syracuse tegen #15 Middle Tennessee (23:10)
#5 Maryland tegen #13 Hawaii (00:10)
#3 Texas A&M tegen #11 Northern Iowa (00:40)
#1 Oregon tegen #8 Saint Joseph’s (02:40)
Foto: Archief GettyImages

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen